Mexicos ukendte kulturbyer

Guadalajara
Guadalajara - indbegrebet af Mexico. Foto: Armando Aguayo Rivera, CC.

Mexico er et fremragende vinterrejsemål med temperaturer i midttyverne, mens det er koldt og vådt herhjemme. Og landet har utroligt meget at byde på.

De fleste har hørt om ferie-el-doradoerne Cancún og Acapulco i Mexico. Og alle har hørt om hovedstaden Mexico City. Alle glimrende steder at tage på ferie.

Og så er der byer som Guadalajara, Merida og Morelia som er mindre kendte, men som er storslåede kulturbyer og byder på masser af oplevelser for eventyrlystne feriegæster.

Morelia – et historisk centrum

Morelias Centro Historico er en kulturel og historisk tour de force, der helst skal tilbagelægges til fods. Det er Mexicos mest velbevarede centrum fra kolonialtiden, som også har elementer fra renæssancen, barokken og neoklassicismen.

Det er umuligt ikke at blive overvældet af det gennemførte indtryk, byens historiske centrum gør.

Kronen på værket i Morelia er byens monumentale katedral, som knejser stolt over byen. Facaden er lavet i de særlige lyserøde sten, som karakteriserer flere bygninger i området og hidrører fra delstatens særlige geologiske sammensætning.

Merida – i Mayaernes land

Merida er hovedstaden i delstaten Yucatan – den store halvø som er kendt som et fremragende feriested. Merida er uden tvivl det kulturelle centrum i området. En by med koncerter, festivaler, opvisninger og meget andet godt. Dag og nat er der liv i byen.

Merida er også en by med meget dybe rødder, og omkring byen kan du opleve mange levn fra den Maya-civilisation, der engang regerede her. Men du behøver ikke engang at forlade byen for at se vidnesbyrd fra den tid. Mange af mayaernes sten er bygget ind i nyere monumenter fra kolonialtiden.

At Merida så har 25 graders varme i januar og ligger tæt ved den mexicanske del af Caribien, gør ikke byen mindre interessant som vinterrejsemål.

Guadalajara – mexicansk så det gør noget

Hvor Merida og Morelias kultur er historisk er Guadalajaras meget nutidig. Byen er Mexicos næststørste efter Mexico City og den er i rivende udvikling. Selv kalder mexicanerne Guadalajara for landets største pueblo. En henvisning til at Mexico City trods alt er meget større.

Guadalajara er hovedstad i delstaten Jalisco og mange af de ting, vi i dag forbinder med mexicansk kultur, stammer fra denne del af Mexico. Den bredskyggde hat sombrero’en, mariachi-musik og – ikke at forglemme – tequila!

Alle disse ting kan nydes i byen, som også har et kæmpemarked, hvor det rige mexicanske køkken kan nydes i alle afskygninger.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Iran – en kommende turistmagnet?

På udkig efter et nyt spændende rejsemål? Så skal du måske kigge...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *