Mistura – Sydamerikas største madfestival

Mistura madmarked i Lima, Peru
Madmarkedet i Lima har stor lokal opbakning med et bredt udvalg af stande. Foto: Renzo Vallejo, CC.

Startskuddet er netop gået til Sydamerikans største madfestival, Mistura, i Lima, Peru. En bred vifte af spændende kulinariske oplevelser forvente at trække flere hundrede tusinde besøgende til hovedstaden.

Den bedste gastronomi i Peru

Den 9. udgave af Mistura finder sted på Costa Verde stranden ved Peru’s hovedstad, Lima, 2-11. september. På det store madmarked kan du gå på opdagelse i alt fra simple street food til eksklusive gourmetmenuer, alt sammen til tonerne af lokal musik som salsa og cumbia.

Som noget nyt vil der i år også være en international sektion med live konkurrencer mellem nogle af Perus førende kokke og deres kollegaer fra Mexico, Japan, Indien og USA. Derudover vil der blandt andet være en separat afdeling for unge kokke under uddannelse, som dyster om titler.

Bagte marsvin og andre delikatesser

Det store madmarked i Peru har ikke blot stor lokal opbakning. Arrangørerne forventer at omkring 35.000 udlandske besøgende også vil finde vej til årets udgave.

Perus gastronomi og Mistura har da i år også fået en del opmærksomhed i de internationale medier. Ifølge en artikel i Lonely Planet er Mistura for eksempel blandt 12 destinationer madelskere bør besøge i 2016.

I National Geographic kan du ligeledes finde en artikel om 8 peruvianske retter, du bør prøve på en rejse til Peru: Cuy al horno (bagt marsvin), ceviche, anticuchos (grillet oksehjerte kabab), aji de gallina (kylling i chili sauce), causa (kartoffelmoskage), rocoto relleno (fyldte chilipebre), lomo saltado (stegte mørbradsstrimler), og dulce de lúcuma (lucuma (frugt) creme). Alt samme retter som du med garanti vil kunne prøvesmage på madmessen i Lima. Hvis du tør!

Udover de omkring 200 restauranter som fra boder, der er grupperet efter tema, vil der også være mulighed for at prøvesmage produkter fra lokale ølbryggere og vinproducenter. Man har også inviteret landmænd fra hele Peru til at sælge deres produkter, ligesom der vil der være salg af forskelligt kunsthåndværk på markedsområdet.

Det forventes at omkring 400.000 madinteresserede gæster vil besøge Mistura i løbet af den næste uges tid.

Masser af oplevelser i Peru

Udover de kulinariske oplevelser, er det især nogle af Sydamerikas mest spektakulære og varierede landskab, som gør Peru til et populært rejsemål. Landet har således alt fra tør sandørken nede ved kysten, utallige snedækkede bjergtinder mere end 6.000 meter, brusende floder og ikke mindst den frodige Amazonregnskov.

Dertil kommer berømte kulturhistoriske seværdigheder som den glemte inkaby Machu Picchu og andre spor efter de oprindelige kulturer, inkakulturen og den spanske kolonitid.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Flagermus beskytter uvurderlige bøger i Coimbra

I en af Portugals ældste byer og tidligere hovedstad, Coimbra, ligger et...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *