Museu Picasso i Barcelona

Museu Picasso
Samlingen på Museu Picasso er enestående alene i kraft af sin størrelse. Foto: Kippelboy, CC BY-SA 3.0.

Sammenbyggede palæer fra 12- og 1800-tallet danner den smukke ramme om et af Spaniens mest interessante museer, Museu Picasso i Barcelona, et sandt skatkammer for Picasso-beundrere.

Et sjældent indblik i Picasso

Med udgangspunkt i barndommens skitsebøger og den niårige kunstners (født i Málaga i 1881) småtegninger byder museet på et sjældent indblik i Picassos udvikling som kunstner, især gennem hans tidligere værker.

Der er malerier, der viser hen til hans blå periode og forstudier til såvel hans skelsættende Guernica som til Hofdamerne, 44 kubistiske variationer, udført i 1950’erne, over det klassiske Las Meninas, det berømte Velázauez-maleri, der hænger i Pradomuseet i Madrid. Selv om dette måske ikke er den fornemste samling af Picasso’er, er det den største med 3600 malerier, tegninger, graveringer og keramiske arbejder.

En fredfyldt labyrint af sidegader

Mange af genstandene, der stammer fra perioden 1890-1967, blev skænket af kunstneren før hans død i 1973, og størstedelen af de keramiske genstande blev skænket af Jacqueline Picasso i 1982. Denne moderne samling ligger i en smal gade i udkanten af Barcelonas Barri Gótic (gotiske kvarter), en fredfyldt labyrint af middelalderbygninger og sidegader, der rummer de fleste af byens historiske og kunstneriske skatte og tillige er fyldt med tapas-barer, der kan styrke ens energi undervejs.

Du finder Museu Picasso på adressen Carrer de Montcada 15-19 i barcelona. Du kan læse mere om Barcelona her på bloggen og om museet på den officielle hjemmeside.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere