Museum på Algarve kåret til Europas bedste industrielle museum

Konservesfabrikken i Portimao Algarve
Man har bevaret en af hallerne i den tidligere konservesfabrik i Portimao. Foto: ddzphoto, Creative Commons.

Det vindende museum, Museu de Portimão, var det eneste portugisiske projekt blandt de øvrige 18 nominerede til Luigi Micheletti stiftelsens pris, der uddeles i samarbejde med European Museum Academy.

Tidligere industrielt centrum

Byen Portimão, beliggende i Portugals sydligste del Algarve, er kendt for sin charmerende havn med de pittoreske udendørs-restauranter ved Arade-floden, der serverer en af regionens mest typiske retter: grillede sardiner med en lækker tomat salat og selvfølgelig en dejlig kold portugisisk hvidvin.

Konservesfabrikker, der producerede sardiner i store mængder, var byens vigtigste industri i begyndelsen af det 20. århundrede. Desværre uddøde industrien i 60-70’erne, men i Portimãos dengang industrielle del af byen kan man endnu se mange bygninger med de karakteristiske skorstene, der i dag huser stolte storkereder, og som bekræfter byens dengang vigtigste indtægstkilde.

Praia da Rocha
Efter et besøg på museet kan du tage en tur ned til den nærliggende Praia da Rocha, en af Algarves smukkeste strande.

Feu Hermanos konservesfabrik

I den flot renoverede bygning og tidligere Feu Hermanos konservesfabrik finder man det særdeles interessante Museu de Portimão (Portimãos Museum), der tidligere har vundet den flotte Micheletti pris, som ærer Europas bedste industrielle museer.

Portugals mest præmierede museum

Museet udgør 5000 m2 og formår at fortælle byens og indbyggernes historie og tilknytning til jorden, floden og havet. En rundtur i museet fortæller den spændende historie om sardinindustrien og anvendelsesprocesser i det, der dengang var regionens vigtigste industriby. Museet viser ligeledes tidsbegrænsede og tematiske ustillinger og er efterhånden – med en række nationale og internationale fornemme priser – Portugals mest præmierede museum.

Se mere om Portimãos museum på den officielle hjemmeside.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere