Museum på Azorerne blandt Europas bedste

Capelinhos
Landskabet omkring Capelinhos vulkanen er enestående. Foto: Guillaume Baviere, CC BY 2.0.

Museet ved Capelinhos vulkanen på øen Faial i den portugisiske øgruppe Azorerne er blandt de endelige 20 kandidater til at modtage prisen som Årets Europæiske Museum. Vinderen bliver kåret til maj i den portugisiske by Penafiel. Museet er blot en blandt mange gode grunde til at lægge sin kulturrejse på Azorerne.

Centrum for geoturisme

Museet, ‘Interpretation Centre of the Capelinhos Volcano’, som åbnede for offentligheden i august 2008, er det absolutte centrum for geoturisme på Azorerne. Museet er skabt i et design, der er inspireret af de vulkanske omgivelser og som på elegant og hensynsfuld vis lader bygningen blive en del af landskabet. Således er bygningen nedgravet i vulkanske sand til en dybde, der illustrerer jordniveauet før det seneste vulkanudbrud i 1957-58.

Capelinhos vulkanudbruddet ved Faials vestkyst, som varede i 13 måneder, skabte 2,4 kvadratkilometer nyt land, og gjorde det nødvendigt at evakuere 2000 af øens indbyggere.

Inde i museet på Faial finder man udover oplysninger om vulkanudbruddet ved Capelinhos, udstillinger om selve dannelsen af ​​Azorerne og vulkansk aktivitet rundt om i verden. Et besøg på museet bør afsluttes med en tur op til fyret, hvorfra du kan betragte det omkringliggende vulkanske landskab og fornemme de stærke naturkræfter, der har været på spil.

Rejser til Azorerne

Azorernes vulkanske oprindelse betyder, at man her finder en lang række unikke naturseværdigheder, som er meget anderledes end noget vi kender herhjemmefra. På en rejse til Azorerne kan du således opleve huler, grotter, varme kilder, laguner og vulkanske kratere tæt på.

Azorerne er ikke blot et mekka for geoturisme, øgruppen er også kendt som et af de bedste steder i verden at opleve hvaler i deres naturlige miljø.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere