Mystiske undervandspyramider fundet ved Azorerne

Hval ved Azorerne med Pico i baggrunden
Havet ved Azorerne er i forvejen kendt for at rumme et rigt dyreliv.

Det portugisiske ferieparadis gemmer tilsyneladende på en hemmelighed lige under vandoverfladen. En skipper ved navn Diocleciano Silva har således gjort en opsigtsvækkende opdagelse ud for kysten ved Azorerne. På 40 meters dybde ved øen Terceiras kyst har han afsløret en pyramide-formet struktur, der vurderes til at være over ti meter høj.

Opdagelsen er gjort ved hjælp af ekkolod ombord på Silvas lystyacht. Han har billeder af en perfekt firkantet struktur, men myndighederne på Azorerne vil nu igangsætte en undersøgelse, der skal be- eller afkræfte, om der er tale om pyramider fra en hedengangen civilisation.

Det er ikke kun den kvadratiske form, der tyder på, at der er tale om en pyramide. Silva forklarer, at strukturerne ligger således, at bygningens vægges retning ligger i overstemmelse med sommersolhvervet. Det er næppe en tilfældighed, tværtimod viser det, at civilisationen, der byggede pyramiden, nok var ret avanceret.

Atlantis og Azorerne – en forbindelse?

Ignatius L. Donnelly, forfatter til bogen Atlantis: The Antediluvian World, har foreslået, at det, vi i dag kender som Azorerne, faktisk var bjergtoppe i civilisationen Atlantis for mange tusinder af år siden. Det er stadig meget spekulativt, men det nye fund i havet ud for øerne, hiver denne gamle teori frem i lyset igen.

Læg dertil nylige fund af pyramidelignende ruiner oppe på land på Azorerne. Det var en gruppe arkæologer, der for kort tid siden fandt de pyramidelignende strukturer på øerne, og denne opdagelse har sat spørgsmål ved, om der har været en civilisation på Azorerne mange tusinde år tilbage, der i så fald allerede for længst var uddød i 1400-tallet, der portugiserne kom til øerne.

Azorernes mystiske fortid

Azorerne er et nærmest magisk sted at holde ferie. Der er noget mytisk over disse øer ude i Atlanterhavet. Det skyldes selvfølgelig beliggenheden og den enestående natur, der er meget anderledes, end det vi kender hjemmefra.

Men der er også en anden fascination ved Azorerne. Som de nye fund på øerne viser, er Azorerne andet og mere, end vi hidtil havde troet. Øerne har en historie, der rækker længere tilbage end først antaget, og det er spændende at besøge et sted, der i de kommende år måske kan kaste lys over en af historiens helt store mysterier. Det om Atlantis.

Kilde: www.diarioinsular.com

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

På eventyr i Cataloniens indre

Når vi tænker på Catalonien, tænker vi typisk på kystbyer som Tarragona...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *