New York snart helt dækket af gratis Wi-Fi

New York skyline
Det er ofte ganske praktisk at kunne gå online, når man er på storbyferie i New York City. Foto: Andrés Nieto Porras, CC.

Over hele New York erstattes gamle telefonboks nu af nye Wi-fi hotspots, der giver nem og hurtigt adgang til internettets lyksaligheder. Rejser du til The big Apple, kan du derfor snart være online hele tiden uden at skulle bekymre dig om dyre ekstraregninger.

Internetadgang vigtig for turister i New York

Målet med etableringen af de mange nye, gratis Wi-Fi hotspots i New York er, at besøgende har mulighed for at være online hele tiden uanset hvor i byen, de befinder sig.

Ved en konference tidligere på måneden sagde manden i spidsen for New Yorks Turistkontor, Fred Dixon: “I 2019 vil der være 4.500 af disse hotspots på tværs af de fem bydele (red. Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island). Du vil kunne køre med taxi gennem byen uden at tabe Wi-Fi forbindelse”.

Ifølge New Yorks Turistkontor vil den forbedret internetadgang være et stort plus for byens mange besøgende. Let tilgængeligt internet gør det for eksempel nemmere at navigere rundt i storbyens mange tilbud og gader med sin smartphone, ligesom man ved hjælp af Skype og lignende tjenester vil kunne ringe gratis hjem.

Gratis hotspots mange steder allerede

Udskiftningen af gamle telefonbokse er dog blot endnu et skridt på vejen til at gøre New York en af verdens mest online storbyer. Man har således allerede i flere år haft mulighed for at bruge gratis Wi-Fi i flere af byens parker og mange undergrundstationer.

Du kan for eksempel gå online i den populære Central Park og Tompkins Square Park i East Village. Du kan se en oversigt over parker med gratis Wi-Fi på www.nycgovparks.org

Derudover er målet, at der i alle 279 undergrundstationer i New York City skal være mulighed for at komme på nettet. Se hvilke stationer der foreløbig har fået gratis Wi-Fi på transitwirelesswifi.com

Sidst men ikke mindst, kan du ofte gå online på dit hotel, caféer og biblioteker.

Til gavn for newyorkere

Det er ikke kun New Yorks mange turister, som får gavn af en bedre internetdækning.

Det anslås således, at omkring 27 procent af newyorkerne ikke har adgang til bredbånd i hjemmet. Fremover vil de også kunne gøre brug af det nye tilbud, som skulle kunne levere betydeligt hurtigere forbindelse end mange normalt får via deres eget abonnement i USA.

Finansieringen af det gratis Wi-Fi vil delvis ske i form af indtægter fra reklamer på de nye standere, som får elektroniske skærme på siderne.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *