Oplev Amalfikysten med lejebil

Amalfikysten
Amalfikysten - en af verdens smukkeste kyststrækninger. Foto: darrenquigley32, Creative Commons.

Amalifkysten oplever du bedst i en lejebil, det er absolut den hurtigste og nemmeste måde som turist at kommer rundt til de mange seværdigheder, både på selve Amalfikysten men også i de omkringliggende områder med kendte seværdigheder som Vesuv, Pæstium og naturligvis Napoli. Her har jeg samlet lidt informationer om nogle af de byer du bør besøge på din rejse til Amalfikysten.

Vil du vide mere om billeje, så læs mere om lejebiler og vil du have inspiration til din ferie på Amalfikysten så læs mere hos In-italia der er eksperter i rejser til netop Amalfikysten.

Scala

Skal du ikke bo i selve Scala men blot aflægge byen et besøg og nyde den flotte udsigt og måske en god og billig frokost på en af Scalas restauranter er det absolut nemmest at komme til byen i en lejebil. Har du taget bilen op af de snoede vejer og igennem dalen som hedder Dragedalen, vil vi anbefale du parkere din lejebil Scala og til fods besøger nabobyen Ravello.

Selve Scala by har nemlig ikke så meget at byde på sammenlignet med Ravello og er mest kendt blandt danske turister fordi danskeren Carl Wiinstedt købte et gammel kloster som nu hedder San Cataldo og er meget brugt af danske kunstnere og specielt malere der finder motiver fra de mange smukke udsigter der er i Scala og omegn.

Ravello

De fleste bestiller billeje til afhentning i Napoli lufthavn, for så har du også sørget for transporten til og fra Ravello. Har du ikke bestilt hotel i Ravello og ankommer i din lejebil, skal du forberede dig på et kaos når det gælder parkering, bor du derimod i byen har langt de fleste hoteller og ferieboligerne privat parkering så du kan parkere din lejebil uden at skulle betale de høje afgifter det normalt koster at parkere en bil i Ravello. Inden du bestiller din billeje er det dog en god ideer at undersøge om dit hotel er bland dem der tilbyder privat bil parkering.

Foruden Ravello ligger også Scala en anden kendt ferieby blandt danske turister i dette område og i begge byer har man en fantastisk udsigt over Amalfikysten og kan se de to byer Amalfi og Mairoi som også er velbesøgte af danske turister og byer man nemt kan kører til i sin lejebil. Foruden den smukke udsigt er Ravello kendt for musik og de klassiske koncerter som tiltrækker folk fra hele verden, ikke mindst fordi at man samtidigt med at hører den dejlige musik kan nyde udsigten. Ravello er en meget hyggelig by og foruden musikken er have et tilløbsstykke ikke mindst de to i Villa Rufolo og Villa Cimbrone er store seværdigheder.

Mairoi

Maioris beliggenhed mellem Amalfi og Salerno gør at det er nemt at kommer rundt til de mange seværdigheder i sin lejebil. Hvis du bestiller en lejebil til levering i Napoli lufthavn som er den lufthavn de fleste benytter til en ferie Maiori er den nemmeste vej af motorvejen eller autostradaen som det hedder i Italien til Salerno og så det sidste stykke op af den smukke kystvej til Mairoi som ligger ca. 8 kilometer fra den kendte by Amalfi som også har lagt navn til hele kysten.

Bor du i Maiori er du oså meget tæt på de to kendte og meget charmerende byer på Amalfikysten, Ravelo og Scala. Selve Maiori by er den by på kysten med de bedste og største strande og hele veje langs den smukke strandpromenade som du helt sikkert vil kører flere gane på i din lejebil, finder man små cafeer og hyggelige restauranter der servere frisk fisk og andre lækkerier fra det italienske køkken.

Det er modsat andre byer på Amalfikysten ikke noget problem at bestille billeje når du bor i ferielejlighed eller på hotel i Maiori, da langt de fleste hoteller har privat parkering til din lejebil. Du skal dog være opmærksom på at bestiller du billeje og kører til mange af de andre små byer langs kysten op til Sorrento, er det ofte svært at finde en parkeringsplads til lejebilen.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere