Oplev det grønne Spanien

Landskab i Nordspanien
Oplev det grønne Spanien i den nordvestlige del af landet

Mange af os forbinder primært Spanien med sol, sangria og badestrande i syd. Men den nordlige del af landet har også meget byde på for dig, der holder af aktive ferier i fantastisk natur krydret med gastronomiske og kulturelle oplevelser.

Naturoplevelser i det nordlige Spanien

I den nordlige del af den Iberiske Halvø ud til Atlanterhavet ligger fire af Spaniens selvstyrende regioner: Gallicien, Asturien, Cantabrien og Baskerlandet. Det er i dette området, Det Grønne Spanien, at du finder nogle af landets smukkeste landskaber i for eksempel nationalparken Picos de Europa og på Costa da Morte.

Snører du vandreskoene kan du i Picos de Europa midt i de Catabriske bjerge udnytte et netværk af tydeligt afmærkede ruter i hele parken. Ad disse kan du udforske de fantastiske landskabers mange højdepunkter som søerne i Covadonga, udsigterne over Naranjo de Bulnes eller den spektakulære Cares-kløft.

Der ligger flere hyggelige landsbyer i og nær nationalparken ved starten på nogle af de mest populære vandreruter, som kan nås med bil eller bus. Ruterne findes i en bred vifte af sværhedsgrader og længder lige fra korte ture på 3-6 timer til ruter, der kræver mere rutine og overnatning undervejs. Ikke langt herfra ligger desuden naturreservatet Somiedo, som ligeledes rummer mange storslået landskaber, der kan udforskes på vandreture. Dette naturreservat er kendt for et rigt dyreliv, der inkluderer brune bjørne, ulve og kronhjorte.

Selvom det nordlige Spanien generelt ikke bliver så hedt som sommeren som i syd, er det milde efterår eller forår dog det bedste tidspunkt at rejse hertil, hvis du vil vandre.

Camino de Santiago

Det er ikke kun den vilde natur og de flotte bjerglandskaber, som tiltrækker mange vandrere til denne del af Spanien. Regionen er således mindst lige så kendt for pilgrimsstien Camino de Santiago, der her passerer en perlerække af interessante byer, som indbyder til slentreture i kringlede, smalle gader mellem gamle bygninger fra middelalderen. I den gamle del af byen Hondarribia, der anses som startpunktet for den spanske del af Caminoen, bør du for eksempel lægge vejen forbi nogle af de velbevarede fæstningsværker, inden du starter din pilgrimsvandring.

Hvad enten du er vandret dertil eller kørt, er et besøg i Galiciens hovedstad Santiago de Compostela en stor oplevelse. Slut dig eventuelt til de mange pilgrimme til højmesse i katedralen eller gå blot en en tur på egen hånd i byens historiske centrum, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Ligesom i de andre byer i Det Grønne Spanien er der også her gode muligheder for at udforske det lokale køkkens herligheder.

Masser af kulinariske oplevelser

Nærheden til havet afspejler sig i de kulinariske traditioner i denne del af Spanien. Er du ude at spise i Galicien, er der for eksempel god chance for, at der er blæksprutte på menuen. Den lokale specialitet er Pulpo de feira, som er ekstra mør og typisk serveres med kartofler, olivenolie, paprika og groft salt.

Rejser du i Bakserlandet, er udvalget af gode restauranter også stort. Her vil du næsten altid kunne få en variant af den traditionelle baskiske ret marmitako, der er en gryderet med tunfisk, tomat, løg, peberfrugt og kartofler.

Natur, gastronomi og spændende byer som Santiago de Compostela, Oviedo og Santander gør kort sagt det nordvestlige Spanien til et oplagt rejsemål for dig, som vil opleve en ny side af det store land.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Guide til din yndlingskaffe på Italiens-rejsen

Sammen med Frankrig er Italien det land i verden, der har den...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *