Oplev et grønt New Zealand mens det er gråt herhjemme

Milford Sound på New Zealand
Milford Sound på New Zealand

New Zealand er et fantastisk sted at tage på ferie. Landet har nogle af verdens mest spektakulære landskaber, som på os danskere virker nærmest eventyrlige.

Og så er det sommer i landet, når det bliver vinter herhjemme. Et par ugers ferie i New Zealand kan være en meget kærkommen pause fra det danske efterår eller den danske vinter.

En anden verden

New Zealand ligger så langt fra resten af verden, at dyre- og plantelivet på øen er helt enestående. Inden europæerne kom til, var her for eksempel slet ikke pattedyr.

Det betyder, at New Zealand kunne udvikle sin nu berømte nationalfugl, kiwien, som ikke kan flyve. Den havde simpelthen ingen naturlige fjender, og derfor var flyvning overflødig.

Og sådan er det med naturen i New Zealand. Den er helt sin egen – så anderledes, at man valgte at optage eventyrfilmene Ringenes Herre her.

Og det er selvfølgeligt muligt at komme på rundvisninger i landskaberne med guides, der viser de samme områder, som man kunne se i de storslåede film.

Fjorden Milford Sound på Sydøen blev af forfatteren Rudyard Kipling udnævnt til verdens 8. vidunder. En seværdighed ud over det sædvanlige.

Dykning og ekstremsport

New Zealand er også landet for alle, der elsker aktiv ferier med masser af sport, udfordringer og adrenalin. Det var ikke mindst i New Zealand at Bungee Jumps for alvor vandt popularitet.

Paragliding og ballonflyvning er andre måder at kombinere sport og naturoplevelser på, så oplevelsen bliver uforglemmelig.

Men de fleste bliver på jorden, og vandring er også en glimrende måde at opleve landet på. Så får man det hele med i et behageligt tempo.

Havene omkring øerne giver med det klare vand de bedste betingelser for dykkeroplevelser i høj klasse – der er masser af liv under overfladen.

Hvis du ikke vil under vandet, kan du fra turistbåde opleve hvaler og delfiner, der boltrer sig og ikke synes at lade sig genere at gæsterne på vandet.

Auckland – en naturlig hovedstad

Selvom New Zealands hovedstad Auckland også er den største by i landet, føler man sig stadig tæt på naturen i den.

Auckland er omgivet af natur på alle leder og kanter, og selv inde i byen kan du finde en vulkan. Sådan er New Zealand – den storslåede natur er overalt.

Find rejser til New Zealand her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere