Filmfestival i Lissabon og Sintra – et af årets kulturelle højdepunkter

Teatro Nacional de D. Maria II
Teatro Nacional de D. Maria II ved Rossio-pladsen i Lissabon er et af stederne, du kan opleve filmfestivalen. Foto: Concierge.2C, CC BY-SA 3.0.

Fra den 17. til 26. november 2017 afholdes den 11.  udgave af den prestigefyldte filmfestival i Lissabon og Sintra, LEFFEST, der hvert år tiltrækker verdensberømte instruktører, skuespillere, forfattere og musikere – samt ikke mindst et stort og engageret publikum – fra hele verden.

Et fyldt og varieret program

Hvis du skulle befinde dig i eller omkring Lissabon disse dage, er det en oplagt mulighed for at krydre ferien med én af Lissabons største kulturelle begivenheder i år. Filmfestivalen byder traditionelt på et fyldigt og varieret program, der foruden de mange daglige forevisninger af film, hvoraf en del indgår i festivalens konkurrence om tre store filmpriser, også inkluderer koncerter, oplæsning af verdensberømte forfattere, publikumsmøder med udvalgte kunstnere og forskellige udstillinger.

Portugisisk reportage om Lissabon og Estoril filmfestival 2013 (advarsel: på portugsisk)

Kultureliten samles

Der er endnu ikke offentliggjort en endelig deltagerliste for årets festival, men tidligere har festivalen blandt andet haft deltagelse af nobelprismodtageren J.M. Coetzee fra Sydafrika, den prisvindende franske skuespillerinde Juliette Binoche, instruktøren Jim Jarmusch, den italienske skuespillerinde Monica Bellucci og spanske Victoria Abril, som især er kendt for hendes samarbejde med Pedro Almodóvar.

Begivenheder i både Lissabon og Estoril

De mange begivenheder i festivalens program er spredt ud over flere lokaliteter i både hovedstaden Lissabon og i smukke Sintra, blandt andet i Medeia Monumental-biografen i Lissabon, biografen Espaço Nimas på Avenida 5 de Outubro i Lissabon, Teatro Nacional D.Maria II på den centrale Rossio-plads og Sintras berømte Palácio Nacional.

Du kan læse meget om filmfestivalen i Lissabon og Estoril på festivalens officielle hjemmeside.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere