Oplev fuglelivet på Algarvekysten

Fugl Algarve
Husk kikkerten hvis du vil få mest muligt ud af det rige fugleliv ved Algarvekysten. Foto: jstmmphot, Public Domain.

Algarvekysten, Portugals mest populære rejsemål, er berømt og elsket for sine smukke strande og behagelige klima. Men Portugals sydligste region har meget mere at tilbyde sine besøgende, heriblandt et rigt fugleliv. Der er da også flere og flere, som rejser til Algarve med det ene formål at kigge på fugle. Er du ikke så rutineret i fuglekigning, kan du med fordel starte med at besøge Algarve Fuglefestivalen, som normalt afholdes i Sagres i efteråret.

Fugle i tusindvis

At fuglefestivalen afholdes med udgangspunkt i netop Sagres er ikke tilfældigt. Sagres, som ligger i det sydvestlige hjørne af Algarve, er det perfekte sted at observerer trækkende fugle, som flyver forbi her i tusindvis. Det er således ikke unormalt at man med et trænet øje kan spotte op mod 200 fuglearter, hvilet inkluderer ørne, falke, gribbe, og spurvehøge.

Udover halvøen ved Sagres er der dog i Algarve adskillige andre gode steder at opleve fuglelivet. Takket være naturreservateter og andre beskyttede områder, er der mange steder at komme tæt på det unikke fugleliv. Besøg for eksempel naturreservatet Castro Marim, hvor du kan se flamingoer, Parque Natural da Ria Formosa eller Lagoa dos Salgados, som er et af de mest spændende steder at kigge på fugle i Portugal med over 200 forskellige registrerede arter.

Vadefugle Algarve
Der er rig mulighed for at se fugle på Algarvekysten. Foto: Michael Clarke

Masser af aktiviteter for alle

Fugle-entusiaster vil i løbet af festivalen i Sagres have mulighed for at deltage i feltture, bådture med fugleeksperter og forskellige workshops og forelæsninger for både børn og voksne.

Når først du er blevet opmærksom på fuglelivet, vil du desuden opdage, at det ikke kun er i naturområderne, der er et rigt fugleliv. Der er generelt også mange fugle inde omkring byerne. I den gamle del af Faro kan du for eksempel se storke, som laver reder på toppen af kirker og andre høje bygninger.

Du kan læse mere om festivalen på den officielle hjemmeside her

Du kan se fugle hele året i Algarve. Går du glip af festivalen, kan du eventuelt benytte kortet hos foreningen Aves de Portugal til at finde interessante fuglelokaliteter i området.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere