Oplev grotterne Gouffre de Padirac

Grotterne Gouffre de Padirac
Grotterne Gouffre de Padirac

Grotterne Gouffre de Padirac, beliggende i regionen Midi-Pyrénées, er en fuldstændig bjergtagende underjordisk oplevelse. Adgangen foregår gennem et kæmpekrater i jorden, der fører ned til et eventyrligt rige. Hernede åbenbarer der sig en naturrigdom, der er helt ubeskrivelig.

Mere end 400.000 besøgende årligt

Grotten har, takket være en passioneret mand, været åben for offentligheden siden november 1898, og i dag har den mere end 400.000 besøgende om året, der frygtløst lader sig fragte ned i dybet for at betragte, hvad vanddråber, har gjort ved jordens indre over millioner af år.

23 km underjordisk flod

Når man først er nede gennem det betagende hul i jorden, som er adgangen til grotten, venter der et 2,5 km langt åbent forløb på en underjordisk flod. Floden løber egentlig 23 km under jorden, inden den atter kommer op til overfladen. Der er således mange også uopdagede grotter dernede, og 40 km tunnel er allerede opdaget, dog ikke offentligt tilgængeligt.

Grotterne Gouffre de Padirac
Grotterne Gouffre de Padirac

På floden kommer man frem i båd, nogle steder er der anlagt trappegange enten langs med klippevæggen eller ad brosystemer, der guider den besøgende over underjordiske slugter. Alt sammen fører forbi de mest utrolige geologiske formationer og smukke farvespil, der ligner noget fra en vanvittigt dyr eventyr-produktion fra Hollywood.

Lidt praktisk om billetkøb og åbningstider

Dette er bestemt et besøg værd, men kun hvis man ikke lider af højdeskræk eller klaustrofobi. ’Hullet’ er åbent fra slut maj til start november og foregår i grupper på max 11 personer. Det kan være tidsbesparrende at have forudbestilt billetter på nettet – og et besøg fordrer jakke og lange bukser. Modsat fortællingerne om helvedet, så er her ikke varmt så langt nede i jordens indre.

Rejser til Midi-Pyrénées

Kunne du tænke dig at opleve grotterne i Gouffre de Padirac? Så se alle Escapeaway´ rejser til Midi-Pyrénées, hvor du blandt andet kan se en lang række håndplukkede hoteller og ferieboliger i regionen.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere