Oplev Luberon Naturreservat

Luberon Naturreservat
Luberon Naturreservat

Området Luberon ligger lige ved Rhônedalen i Provence mellem byerne Avignon og Manosque. Det har siden 1977 fungeret som naturreservat og er kendt for sine smukke landskaber med de mange små middelalderbyer, der ligger spredt rundt på de mange klippetoppe. Der er i alt 77 kommuner fordelt rundt i området, hvor byerne Bonnieux, Gordes, Manosque, Pertuis og Cavaillon hører til de mest kendte af dem. Det milde klima og de kalkholdige klipper, er medvirkende til, at du her finder et rigt plante- og dyreliv, herunder mange arter af insekter, fugle og pattedyr, såsom vildsvin, ræve og gnavere.

Højt beliggende middelalderbyer

På næsten hver en klippetop ser man en af de små middelalderbyer, der vidner om, at området var godt befolket i fortiden. De mange små byer er som regel strategisk placeret på en klippetop med en befæstet bymur omkring sig. Her var de i gamle tider beskyttet mod angreb og havde samtidig et godt overblik over dalen nedenfor.

Landskabet er utroligt varieret og er meget velegnet til cykelture eller gåture på de mere end 236 km vandre- og cykelruter, som er blevet opført til formålet. Mange steder kan du leje cykler og købe kort over anførte ruter. På din tur rundt i området vil du støde på de typiske kendetegn for naturen i Luberon, som er en blanding af eg og rosmarin – kaldet “Garrigue”- der vokser langs klipperne, græssende køer og får på de mange klippetoppe, store områder med egetræer, høje klipper og kløfter samt mange små vandløb.

Luberon Naturreservat
Luberon Naturreservat har et varieret og rigt kulturlandskab

Netop variationen i landskabet er medvirkende til, at Luberon er kendt for sin natur og for sine smukke middelalderbyer med sine okkerfarvede huse, kirker og monumenter, hvoraf mange af dem er på listen over de smukkeste i Frankrig.

Gastronomi

I Luberon finder du hver dag et nyt marked i en af de mange byer. Et af de mest besøgte ligger i byen Lourmarin. På markedet kan du følge med i indbyggernes dagligdag og her finder du et stort udvalg af lokale produkter fra årstiden og området. Det kan være trøfler, meloner, olie, vin, lammekød og meget andet. Restauranter og vingårde skal du heller ikke kigge langt efter – og de nyder alle godt af de produkter, der produceres i regionen.

Rejser til Luberon Naturreservat og Provence

Kunne du tænke dig at besøge Luberon Naturreservat i Provence? Så se alle Escapeaway´ rejser til Provence her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere