Oplev mandeltræerne blomstre i Portugal

Mandeltræ i blomst
Mandeltræ i blomst. Foto-kredit: Christine McIntosh. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

I februar og marts ændrer den smukke Dourodal kulør, når de blomstrende mandeltræer klæder dalsiderne i bløde hvide og lyserøde nuancer. Tag med på en af verdens smukkeste togture for at nyde synet af denne sikre forårsbebuder i det nordlige Portugal.

Rota das amendoeiras

Det nationale jernbaneselskab, CP, arrangerer hvert år de populære dagsudflugter, Rota das amendoeiras, som består af en tur på en af verdens smukkeste togstrækninger langs Dourodalen i det nordlige Portugal samt en valgfri busrundtur med spændende sightseeing.

Du starter dagen på Portos smukke Campanhã-togstation, hvorfra turen går mod øst med det berømte tog, Linha do Douro, gennem Douro og Trás-os-Montes-regionen til Pocinho, hvor du kan fortsætte på én af tre busrundture i området, før turen går med tog tilbage til Porto igen.

På busrundturene i denne nordøstlige del af Portugal er der mulighed for at rejse tilbage i tiden i gamle rustikke landsbyer og for at slappe af i naturskønne omgivelser ved Douro-flodens bred i nationalparkområdet.

Rota das Amendoeiras
Kupé i toget på Rota das Amendoeiras. Foto-kredit: Tiago Miranda. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Mandler er et af regionens vigtigste produkter, og Rota das amendoeiras-udflugterne suppleres i hele perioden af festivaler i forskellige byer med masser af spændende markeder og underholdning, hvor de blomstrende mandeltræer er omdrejsningspunktet.

Udforsk Dourodalen med Linha do Douro

Det er ikke kun i det tidlige forår, at du kan udforske den smukke Douro-dal med tog. Der er således helt frem til sensommeren daglige afgange med Linha do Douro mellem Porto og Pocinho og selvom du ikke får de ekstra rundstrækninger med i den østlige ende, er turen en uforglemmelig oplevelse.

Undervejs på den lidt omkring 160 kilometer langetogstrækning passeres flere charmerende stationer og byer, samt et imponerende antal tunneler og broer.

Se alle rejser til Nordportugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere