Oplev nogle af Kölns store kulturelle seværdigheder

Köln domkirke
Köln domkirke. Foto-kreditering: dronepicr. Oploaded under licensen CC BY 2.0

Köln, beliggende i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland, har mange store kulturelle seværdigheder, herunder den storslåede domkirke i byen og en række interessante museer.

Domkirken

Digteren Petrarca fra 1300-tallet mente, at Kölns totårnede domkirke var en af de fornemste domkirker i verden. Tag de 509 trin op til det vindomsuste galleri højt oppe i det 157 meter høje sydtårn, og du vil dermed have besteget et af verdens højeste kirketårne. Det tog over 600 år at fuldføre byggeriet.

Opførelsen blev påbegyndt på ruinerne af romerske bygninger, efter at Frederik Barbarossa skænkede relikvier fra de hellige tre konger til Köln og dermed grundlagde byens ry som et vigtigt pilgrimsmål. De er stadig udstillet i deres oprindelige relikvieskrin fra 1100-tallet bag højalteret, som selv stammer helt tilbage fra det tidlige 1300-tal.

På museum i Köln

Der er flere interessante museer i Köln; et af dem er det nærliggende Römisch-Germanisches Museum lige syd for domkirken. Under bygningen af et underjordisk beskyttelsesrum i 1941 frilagde arbejdere nogle gamle romerske fundamenter, bl.a. et perfekt bevaret mosaikgulv fra en romersk handlers villa.

Når du igen kommer op til jordoverfladen, kan du vende tilbage til nutiden på Wallraf-Richartz museum og museum Ludwig på den anden side af domkirken. Wallraf-Richartz-museet har til huse i et vældigt kunstkompleks og rummer malerier fra 13- til 1900-tallet, mens Ludwig-museet udelukkende er helliget 1900-talskunst, og dets samlinger.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere