Oplev Skotlands højland på en kør-selv ferie ad North Coast 500

bilferie i Skotland
En bilferie i Skotland byder på mange store naturoplevelser. Foto: Kenneth Barker, CC.

Der er ikke mange ferieformer, som kan konkurrere med kør-selv ferien målt på graden af fleksibilitet og frihed til at udforske en ny destination i eget tempo. Rejser du til Skotland, er en køretur ad den cirkulære North Coast 500-rute for eksempel en enestående chance for at opleve nogle af landets mest spektakulære landskaber.

Skotlands svar på Route 66

Det er ikke mere end et par år siden, at North Coast 500-ruten officielt blev indviet, men den har allerede opnået stor popularitet og sammenlignes ofte med nogle af verdens mest kendte vejstrækninger som Route 66 i USA og Amalfikysten i Italien.

Ruten som er på ca. 500 miles, fører dig rundt langs kysten i den nordlige del af Skotland. Du starter i Inverness, den største by i det skotske højland. Vil du hurtigst muligt nå til det bedste ruten har at byde kan, kan du herfra du køre vestpå til Applecross og så mod nord langs kysten til Torridon og Ullapool. Nyd undervejs udsigterne til Skye og Hebriderne på din venstre side.

Turen fortsætter rundt langs landets nordlige kyst til Caithness og John O’Groats, hvorfra du vender snuden mod syd igen. Du slutter den oplevelsesrige rundtur af tilbage i Inverness.

Store naturoplevelser for alle

Det er naturligvis ikke meningen at du skal køre hele North Coast 500-ruten i ét hug, men i stedet tage overnatninger på Bed & Breakfasts, hoteller og Inns i de hyggelige småbyer, du passerer undervejs. Du kan således bruge alt fra en forlænget weekend til flere uger på at udforske rutens mange seværdigheder.

Trænger du til at strække ben, er der masser af muligheder for at snøre vandrestøvlerne og gå en tur i enestående smuk natur. Det kunne for eksempel være i Beinn Eighe National Nature Reserve nær Torridon, hvor der er stier i alle sværhedsgrader.

Udforsk den skotske historie og kultur

Udover storslåede bjergkæder, lange sandstrande og dramatiske klippekyster byder din kør-selv ferie i denne del af Skotland for eksempel også på rig mulighed for at fordybe dig i den lokale kultur og historie. Du kan lære om det skotske højlands gamle klaner i Caithness og forundres over Dunrobin Castle nær Golspie i Sutherland – det nordligste af Skotlands store slotte.

Sørg også for mindst en gang at gøre holdt for natten i nærheden at et destilleri for at prøvesmage de verdenskendte whiskyer. Du kan ligeledes se frem til mange spændende kulinariske oplevelser på din vej. Selv i små byer finder du således gode restauranter, hvor nærheden til havet ofte betyder, at menukortet bugner med lækre friske fiskeretter.

North Coast 500 App

Du kan med fordel før afrejse hente den officielle app med tips til seværdigheder og oplevelser langs ruten. Denne app kan bruges offline, så du ikke skal bekymre dig om dyre telefonregninger.

Du kan også finde mere information og praktiske råd til din tur på den officielle hjemmeside: www.northcoast500.com

For danske rejsende, som ikke vil køre hele vejen til Skotland i egen bil, er det oplagt at flyve til for eksempel Aberdeen og fortætte herfra med billeje mod startpunktet i Inverness.

Tags i artiklen
,
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Sådan undgår du smitte på rejsen

Influenza-sæsonen er særligt slem i år, og oveni de almindelige risici for...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *