Oplev suset i Norges fjelde

Preikestolen
Der er garanti for kriller i maven på Preikestolen i Norge. Foto: dconvertini, CC.

Norge er et ubeskriveligt naturskønt land med masser af muligheder for alle, der elsker en aktiv ferie udendørs. Landets lyse sommernætter giver også en helt enestående stemning.

De fleste danskere besøger Norge i bil, men du behøver ikke køre så langt i Norge for at få store naturoplevelser. Vil du opleve midnatssolen, må du dog berede dig på nogen transporttid. Få et par tips til naturoplevelser i Norge her.

Stavanger er et godt udgangspunkt

Den sydlige del af Norges vestkyst har meget at byde på. Både omkring Stavanger og lidt længere mod nord ved Bergen. Sidstnævnte fortjener sin egen artikel, så nu kommer det til at handle om naturen ved Stavanger, som indeholder essensen af Norge med fjorde og fjelde så langt øjet rækker.

Stavanger ligger så tilpast langt mod syd i Norge, at mange feriegæster finder vej til området. Men det betyder ikke, at området er overrendt – slet ikke hvis man sammenligner med typiske rejsemål i for eksempel Sydeuropa. Der er næsten altid god plads i Norge, selv de mest populære steder.

På en varm sommerdag kan der dog undtagelsesvist opstå “kø” på den sti op mod Preikestolen, der skal tilbagelægges til fods, og mange samler sig øverst på plateauet og spiser deres medbragte mad og nyder den fuldstændige bjergtagende udsigt. Det er åndeløst smukt her, og de modige sidder helt ude på kanten, hvor det ellers bare går lodret nedad 600 meter tll Lysefjorden.

Har du mod på en større udfordring kan du også besøge Kjeragbolten, hvor vandreturen frem til målet er længere og mere udfordrende, men bestemt realistisk for de fleste. Her finder du en stor sten fastklemt mellem to lodrette klippesider over et 984 meter dybt gab, og det er muligt at stille sig ud på stenen og “nyde” gyset, hvis man er modig / dumdristig nok. Kjeragbolten er også populær blandt basejumpere.

Midnatssol

Midnatssolen skal du noget længere mod nord for at opleve, men så oplever du til gengæld også det øde Norge, hvor du kan vandre omkring uden at støde på andre mennesker. Nordkap er det oplagte sted at opleve midnatssolen, og der er hyggelige bugte med små øde strande langs kysterne ved det arktiske Norge, som om sommeren er indbydende døgnet rundt.

Er du helt oppe ved Nordkap, kan midnatssolen ses allerede fra midt i maj og helt indtil midten af juli. Tromsø er den støste by i området med gode muligheder for at proviantere og se lidt andre mennesker igen. Når du “kun” lige op til polarcirklen, skal du være der i anden halvdel af juni for at opleve ægte midnatssol. God fornøjelse!

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

App gør udsigten fra flyet mere interessant

Er du typen, som altid forsøger at få en vinduesplads i flyet?...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *