Oplev verdens bedste akvarium i Lissabon

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium - en ideel attraktion for børnefamilier. Foto: Rinaldo Wurglitsch, CC BY-SA 4.0.

Lissabon er et ideelt rejsemål, hvis du er på udkig efter en romantisk storbyferie for to. Den portugisiske hovedstads mange seværdigheder og attraktioner er dog også meget familievenlige. Rejser du med børn er det for eksempel et must at lægge vejen forbi Oceanário de Lisboa, som fornylig er kåret til verdens bedste akvarium.

Lissabons mest populære attraktion

Ud af de 461 aktiviteter i den portugisiske hovedstad, som aktuelt er inkluderet på rejsehjemmesiden TripAdvisor, har det store Lissabon Oceanarium de bedste anmeldelser. Det kæmpestore akvarium er da også flere år i træk blevet tildelt Certificate of Excellence af TripAdvisor som belønning for de konsekvent gode brugeranmeldelser.

For at blive tildelt Certificate of Excellence skal en attraktion blandt andet fastholde en samlet bedømmelse på 4 eller højere ud af 5. Det lever Lissabon Oceanarium fint op til, og det er da heller ikke første gang at den populære attraktion hædres. I 2017 modtog oceanariet TripAdvisor-prisen for det mest populære akvarie i verden og er ikke svært at forstå, hvis man først har stået foran de store tanke, der rummer nogle af havets smukkeste skabninger.

Akvarium Lissabon
Naturelskere og børn bør prioritere et besøg i oceanariet. Foto: Dirk Olbertz, CC BY 2.0.

Den permanente udstilling rummer ifølge Lissabon Oceanarium over 450 forskellige arter af fisk og andre dyr knyttet til havmiljøet, der kan boltre sig i 7 millioner liter saltvand. Den permanente udstillings største akvarium på 5 millioner liter huser blandt andet hajer, rokker, barracudaer og en stor klumpfisk. Rundt om dette akvarium er 4 mindre akvarier, der skildrer havene i forskellige verdensdele.

Derudover er der normalt en midlertidig udstilling, som har skiftende tema.

Læs mere om oceanariet på den officielle hjemmeside her

Lissabon Oceanarium
Lissabon Oceanarium blev bygget til verdensudstillingen i 1998. Shadowgate, CC BY 2.0.

Oceanário de Lisboa for hele familien

Lissabon Oceanarium ligger i området Parque das Nações i den nordøstlige del af Lissabon, som blev brugt til verdensudstillingen i 1998. Oceanariet åbnede da også netop i forbindelse med udstillingen og har siden modtaget over en millioner besøgende om året, hvilket gør det til en af de mest besøgte attraktioner i hele Portugal.

Oceanariet roses ofte for at henvende sig til hele familien, og mange af de gode anmeldelser på TripAdvisor kommer da også fra børnefamilier. Særligt på dage hvor vejret i hovedstaden måske ikke er til udendørs sightseeing, er det oplagt at lægge vejen forbi Parque das Nações, hvor der også findes et stort moderne indkøbcenter. Afsæt dog mindst et par timer alene til at udforske det spektakulære oceanarium.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Traditionel portugisisk sang optages i fornemt selskab

I 2012 blev Portugals berømte fado-musik optaget på UNESCO’s liste over kulturel...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *