Oplevelser i området omkring Porto

Porto udsigt bro
Sæt god tid af til også at udforske seværdighederne i Portos omegn.

Porto og området omkring byen i Nordportugal byder på mange oplevelser og seværdigheder. Har du tid til det, kan det derfor varmt anbefales også at tage på ture lidt uden for centrum. Her er nogle ideer hvis du skal besøge i dette spændende område.

Nordportugals charmerende hovedstad

Porto, denne imødekommende hovedstad mod nord er landets næststørste by og et blomstrende industrielt centrum, som med succes blander forretningseffektivitet med uhøjtidelig charme. Samtidig er det en by, som er gennemsyret af fortidens historiske begivenheder.

Prægtigt beliggende på flodens Douros store hals, som udgyder sin vandstrøm i Atlanterhavet efter sin naturskønne 927 km lange rejse fra Spanien, er ”granitbyen” bedst kendt for sine ejendommelige broer og den meget berømte portvin, som vinelskere over hele verden nyder.

Det gamle Ribeira flodbredsdistrikt blev i december 1996 klassificeret som en UNESCO verdens kulturarv, og er i dag et tætbefolket område af snævre, snoede gader og skyggefulde buegange. Den løbende restaurering af dette livlige kvarter tiltrækker et stigende antal restauranter, barer og natklubber.

Douro hotel
Douro-dalen nør Porto er det ideelle rejsemål for par og andre, som ønsker afslapning i idylliske omgivlser.

Kulturhovedstad – et kvalitetsstempel

Valget af Porto til Europas Kulturhovedstad i 2001 vidner om, at den byder på adskillige vigtige attraktioner, f.eks. Sé Katedralen og den storslåede Sao Francisco Kirke med sit slående guldbelagte interiør.

Hvis man krydser den flotte to-etages Do Luis bro kommer man til Vila Nova da Gaia, portvinens sande hjemsted. Her kan besøgende få rundture til de verdensberømte gårde, som bærer så familiære navne som Taylors, Grahams, Cockburns og Sandeman. Turens højdepunkt er den obligatoriske vinsmagning til slut.

Fiskerbyerne Matosinhos og Leca da Palmeira nord for Porto kan prale med at have nogle af Portugals bedste fiske- og skaldyrsrestauranter. Rejser man sydpå inden for kort afstand af byen, finder man i Espinho et afslappet feriested ved stranden med hoteller, diskoteker og et førsteklasses kasino.

Tags i artiklen
,
Mere af Lars Henriksen

Jardim do Paço Episcopal – en af Portugals smukkeste haver

I Castelo Branco bør du gå en tur i Jardim do Paço...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *