Oplevelser med sug i maven

Skywalk
Det er blevet populært med de såkaldte 'Skywalks' rundt om i verden. Her i Alperne. Foto: Norio NAKAYAMA, CC.

Rundt om i verden er der de senere år åbnet en række nye højdeskrækindjagende attraktioner. Er du på udkig efter rejseoplevelser med sug i maven, giver vi dig her et bud på de mest spektakulære.

Ny vinkel på kendte seværdigheder

Muligheden for at nyde storslåede udsigter eller sågar tage et skridt “ud i intetheden” kan tiltrække nye besøgende til klassiske seværdigheder, men kan også i sig selv være en attraktion. Da første etage af Eiffeltårnet i Paris sidste år genåbnede efter renovering, var det for eksempel med et nyt gennemsigtigt gulv med mulighed for at stå 57 meter over jorden med direkte udsyn til pladsen nedenfor.

Ligeledes fik Tower Bridge i London sidste en ny gangbro af glas, hvorfra der ikke blot er flotte udsigter over byen, men også direkte ned til vandet i Themsen.

Målt på højdemeter kan hverken glasgulvet i Effielårnet eller i Tower Bridge dog måle sig med glasboksen nær Chamonix Frankrig, som stikker ud i den fri luft 1.000 meter oppe over dalen med udsigt til blandt andet Mont Blanc. En lignende konstruktion giver nogle af de besøgende i Willis Tower i Chicago sved på panden, når de fra 103. etage har frit udsyn til gaden 412 meter nedenfor.

Hængebroer – ikke for folk med højdeskræk

En af de nyeste højde-attraktioner nær Danmark er Geierlay-hængbroen i Tyskland, som med 360 meter er landets længste. De lokale turistmyndigheder forventer, at op imod 180.000 besøgende årligt vil være modige nok til at gå en tur på den smalle bro, hvorfra der er 100 meters frit fald til kløftens bund. Herunder kan du se en lille video fra konstruktionen af den tyske hængebro.

Rejser du østpå, venter der dig dog endnu vildere hængebroer. I Kina kan du i Shiniuzhai National Geological Park for eksempel spadsere en tur med hjertet oppe i halsen 180 meter over jorden på en ny hængebro med glasgulv, som eftersigende har tendens til at svaje i vinden. Der er personale på broen til at hjælpe besøgende over, som undervejs overvældes af højdeskræk.

Du behøver dog ikke rejse så langt for at få en unik oplevelse i højden. I det sydlige Spanien er den berømte Caminito del Rey, Kongens lille sti, for eksempel fornyelig genåbnet efter en omfattende restaurering. Denne unikke og historiske gangbro, som klynger sig til klippesiderne, byder nu på både glasgulve samt ikke mindst fantastiske udsigter over de omkringliggende landskaber.

Find mere inspiration til oplevelser på din næste ferie i de andre artikler her på bloggen – både hårrejsende og mere afslappende attraktioner.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Vil du med en tur i rummet?

Rumfartsvirksomheden Blue Origin har netop gennemført en succesfuld testflyvning af deres rumkapslen,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *