Oplevelser og begivenheder på Madeira i 2018

Flower Festival - Parade
Blomsterfestivalen i Funchal er en af årets største begivenheder på Madeira.

Næsten uanset hvornår på året du rejser til Madeira, er et væld af spændende festivaler, højtider og andre events en chance for at møde lokalbefolkningen og krydre ferien med store kulturoplevelser. Her får du en guide til de største begivenheder på Madeira i 2018.

Årets begivenheder på Madeira

Herunder finder du et udvalg af de mange begivenheder og events, som afholdes på Madeira i 2018.

Karneval på Madeira 11-18. februar
Rejser du til Madeira i februar har du chancen for at opleve det traditionsrige karneval – Festas de Carnaval, som bringer sambafest til hovedbyen Funchal med farverige, feststemte dansere i flotte optog. Især de flotte figurer og kostumer i optoget ‘Cortejo Trapalhão’, er et imponerende skue. Vil du ikke nøjes med at stå på sidelinjen, er der en af dagene også mulighed for selv at deltage.

I denne festivaluge er Funchal forvandlet til en stor fest med masser af musik og optrædener på gader, hoteller, barer og restauranter.

Blomsterfestival 19. april-6. maj
At Madeira ikke uden grund kaldes for ‘Blomsterøen’, kan du se på den årlige blomsterfestival, som løber af stablen to uger efter påske. Her bliver Funchal udsmykket efter alle blomsterkunstens regler med kæmpe dekorationer og parader i gaderne, ligesom der vil blive afholdt store blomstermarkeder og konkurrencer med deltagelse af folk fra hele øen.

Derudover har festivalen også hvert år indslag med blandt andet folkedansere og koncerter.

Den atlantiske festival 9-30. juni
Denne festival markerer starten på sommersæsonen, som er et mindst ligeså godt tidspunkt at besøge Madeira på. I løbet af disse uger vil en bred vifte af aktiviteter sætte kulør på øen for både lokale og besøgende.

De mest markante indslag i Den atlantiske festival er det store fyrværkerishow, som afvikles i løbet af fire lørdage, og Madeira Musikfestival.

Vinfestival på Madeira 26. august-9. september
Senere på sommeren er det vinen, som er i centrum, når vinfestivalen fejrer traditionen omkring vinproduktion på Madeira. Det betyder, at du ikke blot får rig lejlighed til at deltage i vinsmagninger og udstillinger, men også kan opleve alle trin af vinproduktionen helt fra bunden med drueplukningen og druetrampning.

Madeiras vinfestival, Festas das Vindimas, foregår både i Funchals bymidte og den nærliggende by Câmara de Lobos.

Vindruer
Oplev vinhøsten på nærmeste hold ved vinfestivalen.

Columbus Festival 13-15. september
Columbus festivalen er som navnet antyder en hyldest til den berømte opdagelsesrejsende, der en overgang boede på Porto Santo, omkring 50 km nordøst for Madeira. Her vil der i byen Vila Baleira over tre dage foregå mange kulturelle aktiviteter med udgangspunkt i Christoffer Columbus’ liv, men naturligvis også generelt tiden omkring de portugisiske opdagelsesrejser.

Madeira naturfestival 2-7. oktober
Det er fjerde år i træk at der afholdes Madeira Naturfestival, men det er første år, at festivalen promoveres af det officielle turistkontor på Madeira.

Festivalen har til formål at præsentere besøgende for de mange muligheder, der er for at holde aktiv ferie i Madeiras smukke natur på en bæredygtig måde. Derfor kan du i løbet af denne uge prøve kræfter med blandt andet paragliding, tage på hvalsafari eller udforske de smukke landskaber fra hesteryg og mountainbike. Der er aktiviteter for eventyrlystne sjæle i alle aldre.

Nytår Madeira
Nytårsfyrværkeriet på Madeira er i verdensklasse.

Jul og nytår på Madeira
Orker du ikke at holde jul i det danske vintermørke, er Madeira et oplagt alternativ. I det meste af julemåneden kan du her komme i højtidsstemning med kirkemesser og julemarkeder, hvor der er mulighed for at smage på mange spændende juledelikatesser.

Julemåneden sluttes af med manér, når et af verdens største fyrværkerishows i Funchal lyser himlen op og markerer indgangen til det nye år.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere