På ferie i fantastiske Emilia-Romagna

Emilia-Romagna
Oplev fantastiske Emilia-Romagna

Et af Italiens rigeste områder – både økonomisk og kulturelt – er uden tvivl Emilia-Romagna. Her produceres alt fra Ferrari til Parmaskinke – og så har Emilia-Romagna utroligt smuk natur og et væld af seværdigheder.

Emilia-Romagna er et perfekt sted at holde ferie. Området oser af overskud på den tilbagelænede norditalienske måde — og maden er simpelthen formidabel! Flere retter har sågar navn efter Emilia-Romagnas vigtigste byer.

Emilia-Romagna er Italiens vigtigste landbrugsområde, og her er altid friske og gode råvarer, hvilket danner udgangspunkt for den sublime oplevelse, man får på restauranter og beværtninger. Emilia-Romagna er også hjemsted for et af Europas mest berømte feriesteder – det fashionable Rimini, hvor mesterinstruktøren Fellini blev født.

Hovedstaden Bologna

Emilia-Romagna gastronomiske og administrative centrum er Bologna med knap en million indbyggere. Her kan du nyde retter som lasagne, tortellini og pizza i en kvalitet, der bliver meget svær at opstøve andre steder – og naturligvis får du i Bologna verdens bedste spaghetti bolognese.

Bologna kan også prale af at have verdens ældste universitet, der blev grundlagt helt tilbage i 1088! I det hele taget er Bologna berømt for sit velbevarede og harmoniske centrum. Det var også i Emilia-Romagna, at den berømte komponist Verdi blev født.

Lambrusco og middelalderslotte i Modena

Modena i Emilia-Romagna er berømt ikke bare for sin Modena balsamico vineddike, men også den dejlige friske lambrusco, der produceres i området. Området omkring Modena er som taget ud af et eventyr fra middelalderen med masser af imponerende borge og slotte i det kuperede, grønne terræn.

De smukke gamle, men også grove, bygninger står i skærende kontrast til Ferraris fabrik og hovedkvarter, der ligger i nærheden, og som bugner af højteknologi og finmekanik. Det er fra den ene ende af skalaen til den anden, men altid med et øje for detaljen og det harmoniske.

Parma – til alle der elsker skinke og ost

Parma har under 200.000 indbyggere, men få byer har haft større indflydelse på italiensk madlavning. Parma er ophavssted for hele to italienske kulinariske klassikere, nemlig parmesanost og parmaskinken. Uden dem ville verden være et kedeligere sted.

Parma er også berømt for sin arkitektur. En helt enestående bygning er Battistero di Parma, der er et af de vigtigste middelaldermonumenter i verden.

Læs mere om rejser til Italien her.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Festivaler i Toscana

Hvis du planlægger en rejse til Toscana, er det altid en god...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *