Tag på storbyferie i Canada

Toronto skyline
Toronto, en af Nordamerikas mest multikulturelle storbyer. Foto: Rick Harris, CC.

De fleste forbinder storbyferie i Amerika med USA, men også Canada har flere esser i ærmet – se vores tre bud på storbyferie i Canada her.

Canada er kendt for sine mange fantastiske naturområder, men landet har også flere metropoler i topklasse. Hvis du søger en kosmopolitisk oplevelse, er Canada det rette land at besøge.

1. Toronto

Toronto er den største by i Canada – og den 4. største i Nordamerika kun overgået af Mexico City, New York City og Los Angeles. Hvis diversitet og spraglet multikultur er, hvad du forventer af en storbyferie, er det svært at komme på en mere passende by at holde ferie i end Toronto.

Toronto huser over 100 etniske grupper og her tales mere end 140 forskellige sprog. Her er kort sagt noget for enhver smag. Og det er en sand fornøjelse at spise i byen – her kan man finde næsten alt.

Toronto er et fremragende sted at holde sommerferie, hverken for kold eller varm, men med mange soltimer. Byens havnefront er verdensberømt og dens skyline har en af verdens højeste bygninger, CN Tower med både restaurant og mulighed for at komme ud på kanten at gå – dog iført line.

2. Montreal

Canadas næststørste by, Montreal, vil ikke stå tilbage for sin førnævnte storebroder. Og hvad den gastronomiske formåen angår, vil mange nok også kalde Montreal for nummer et i Canada – hvis ikke i hele Nordamerika.

Det er ikke mindst Montreals franske aner, der er med til at løfte det kulinariske niveau af forfinethed til noget, man ellers skal til Europa for at opleve. Ud over fransk tales der engelsk i byen, og man kan sagtens klare sig på det sprog.

Det angelsaksiske præg på Montreal ses på forretningsiden, hvor byen virkelig rykker med imponerende topmoderne bydistrikter. Mest charmende er dog den gamle bydel omkring den tre-toppede bakke som også har givet byen sit navn – Montreal – Kongebjerget.

3. Vancouver

Vancouver er – ja, du gættede det – Canadas 3. største by. Men uden sammenligning den smukkeste af dem alle. Beliggenheden mellem sneklædte bjerge og åbent hav er legendarisk – et motiv vi kender fra tusind postkort.

Og en storbyferie i Vancouver kan nemt indeholde en eller to ekspeditioner ud i den omkringliggende natur – måske endda en dag på ski hvis du besøger vinter eller tidligt forår. Byen selv er rig på kulturelle seværdigheder som museer, gallerier og spillesteder.

Vancouver er flere gange kåret som en af Amerikas bedste byer at leve i, og de lokale er meget stolte over byen og glade – en dejlig stemning der smitter feriegæster i byen. Et fremragende sted at holde storbyferie – året rundt.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere