På storbyferie i Påsken

Acropolis
Acropolis, bare en af de mange spændende seværdigheder du kan opleve på en storbyferie i Athen. Foto: Chris Brown, CC BY 2.0.

Påskeferien er et godt tidspunkt at rejse på forårsferie. Og de store byer i Sydeuropa blomstrer gevaldigt op i de kommende uger – det er nu, blomster og træer springer ud!

Læs tre gode bud på storbyferier med særlig charme her i foråret.

Rom

Rom er det klassiske forårsrejsemål berømt for sine alléer med japanske kirsebærtræer, som springer ud i netop disse uger. Rom viser sig i det hele taget fra sin mest friske og indbydende side her i foråret, hvor stemningen blandt indbyggere og feriegæster er i top.

Byen er et rent slaraffenland både for historisk og kulturelt interesserede med masser af klassiske seværdigheder i verdensklasse og på den anden side en nyskabende kunstscene i evig udvikling.

Rom er selvfølgelig også et europæisk center for kogekunsten, og her kan du virkelig få smag for det italienske køkken og dets mange facetter. Nyd fremragende retter med et glas vin på en lun forårseftermiddag i Europas klassiske storby med en forårsferie i Rom.

Barcelona

Barcelona har et herligt klima i forårsperioden. Det omgivende hav bliver aldrig rigtigt koldt og er med til at give byen et forspring i foråret. De mange bakker omkring den charmerende millionby giver ly for vinden, men har også gemmesteder i grønne omgivelser med små restauranter, der serverer glimrende tapas og herlig, kølig cava, mens du nyder udsigten over byen og havet.

Byens mange parker kommer virkelig til deres ret nu her i det spæde forår. Gå ikke glip af en klassiker som Park Güell. Men også byens berømte brede boulevarder – Las Ramblas – linet op med træer der springer ud, lægger op til mange dejlige timer til fods. Barcelona er en by hvor man ikke bliver træt af at gå på opdagelse.

Også naturen omkring Barcelona er uimodståelig i foråret. Besøg for eksempel bjergkæden Montserrat, som også byder på kulturoplevelser.

Athen

Grækenlands hovedstad og en af verdens vigtigste byer fra antikken og frem viser sig også fra sin bedste side i foråret. Vejret er som regel solrigt, friskt og klart. Perfekt hvis man vil udforske de mange historiske og kulturelle seværdigheder til fods. Athen har en del bakker og byen opleves derfor bedst forår og efterår, hvor temperaturen ligger omkring de 20 grader.

De senere år har Athen på visse områder oplevet en genopblomstring. Måske har de alvorlige økonomiske problemer i landet øget kreativiteten. I hvert fald er der masser af ture og rundvisninger foretaget af lokale indbyggere, som både giver masser af viden og underholder godt undervejs.

Senere på foråret – som regel i maj måned – huser Athen en stor salsa dansefestival, som efterhånden er blevet et internationalt tilløbsstykke.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Metéora i Grækenland – et munkesamfund i en klippeskov

De sidste rester af et førhen blomstrende munkesamfund er så højt hævet...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *