På vinferie i Spanien

Læs Portugals druer at kende
Læs Portugals druer at kende

Vinrejser og vinferier har længe været populære i Frankrig og Italien. Men Spanien er også ved at komme godt med. Nogle gæster afsætter stort set hele deres ferie til vinens glæder, men for de fleste er et besøg på en vingård eller en vandretur på en vinrute blot en af flere aktiviteter på ferien.

En af pointerne med vinferier, eller enoturisme som det så fint hedder, er at smage på vinen der, hvor den dyrkes. På den måde får du mulighed for at få et indblik i vinens tilblivelse og udsyn over det landskab, den gror i. Selvfølgelig er der også fortællinger om vinens historie og den lokale vingårds betydning og samspil med lokalsamfundet.

Spanien et oplagt mål for vinrejser

Spanien kan måle sig med verdens allerbedste, når det gælder produktion af kvalitetsvin. Alligevel er landet ikke helt kommet med, hvad vinrejser angår. Tal for vinrejser viser, at kun en halv procent af feriegæster i Spanien er på vinferie. Det er betydeligt lavere end i konkurrende lande som Frankrig og Italien.

Men interessen er der. Omkring syv procent af feriegæsterne svarer, at de godt kunne tænke sig at prøve en vinrejse i Spanien. Der ligger et stort uforløst potentiale, og eksperter på området vurderer, der også kunne være 50.000 arbejdspladser at hente, hvis potentialet for vinferier blev bedre udnyttet i Spanien.

Vild med vin og mad i Spanien

De fleste danskere er vilde med spansk mad og vin. Og når vi rejser i Spanien, får vi da også ofte smag for begge dele. En god jamón ibérico er bare endnu bedre i selskab med en god kraftig Rioja-rødvin.

Spanierne selv elsker deres vin og drikker den dagligt, men i modsætning til os danskere drikker de ofte vin i forbindelse med frokosten, der er deres store måltid, hvor vi snarere drikker rødvin om aftenen.

Cava i Catalonien

Et af de få områder i Spanien, der længe har kunnet tilbyde sine feriegæster vinoplevelser – ud over selve det at drikke vinen – er Catalonien. Her har man i mange år kunnet besøge de store cava-vingårde.

Det har været en stor succes, og mange af de mennesker, der hvert år rejser på ferie i Barcelona eller andre steder i Catalonien, har været på besøg hos Freixenet eller en af de andre cava-producenter. Nu er resten af Spanien begyndt at gøre Catalonien kunsten efter.

Læs mere om rejser til Spanien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere