Påskeferie i Algarve? Dette skal du opleve!

Forår på Algarvekysten
Forår på Algarvekysten

Påsken er lige om hjørnet, og rundt om i Algarve vil den blive fejret med traditionelle optog, musik og ikke mindst søde lækkerier.

Optog og kulinariske oplevelser i påskedagene

I Algarve er der især to traditionelle begivenheder, som er værd at opleve. Tager du til Loulé påskedag, kan du se Festa Pequena, hvor en statue af byens skytshelgen bæres i et optog til São Francisco-kirken, hvor den opbevares sig indtil Festa Grande to uger senere.

Ligeledes påskedag fejres Festa das Tochas Floridas med et flot optog i São Brás de Alportel. Her er dækker man vejen med blomster, og folk bærer ‘blomsterfakler’ i et optog, som fejrer genopstandelsen.

Har du hang til de søde sager, bør du holde udkig efter Folares da Páscoa – påskebrødet med et kogt æg i midten, der symboliserer genfødselen eller frugtbarhed. Udgaven man laver i Algarve er normalt meget sød, næsten som en kage. Derudover er der rig mulighed for at ødelægge sin appetit med brændte mandler og chokoladeæg. Holder du dig nogenlunde i skindet, kan du se frem til at nyde traditionelle påskeretter på de lokale restauranter såsom stegt lam (Borrego assado no forno).

Albufeira
Algarvekysten – her Albufeira – byder allerede i foråret på dejligt klima og gode bademuligheder

Algarve i foråret

Det er dog ikke kun for at opleve interessante portugisiske traditioner, at påsken er et godt oplagt tidspunkt at rejse til Algarve. I midten af april er vejret således normalt dejligt lunt i Portugals sydligste region med dagstemperaturer, der ofte når op omkring 25 grader. Vandet er måske nok endnu lidt køligt til badning, men Algarvekystens spektakulære strande indbyder alligevel til flotte spadsereture i vandkanten, og på nogle af Europas bedste golfbaner kan du tage forskud på sæsonen i korte ærmer.

Rejser du med familien, er der også masser at give sig til i påsken med fra jeep-safarier til bådture. I Albufeira er Zoomarine parken åben, ligesom Lagos Zoo er et oplagt udflugtsmål for rejsende med børn.

Se alle udvalgte hoteller og ferieboliger på Algarvekysten med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere