Paladshoteller i Frankrig – ferie med ekstrem luksus

Hotel du Palais
Hotel du Palais blev oprindeligt bygget som kongeligt palads. Foto: Miguel Ángel García, CC BY 2.0

Franskmændene har altid godt kunnet lide det storslåede. Det stemmer fint overens med, at ministeriet for turisme i Frankrig har indført en særlig kategori for hoteller, der ligger over niveauet for fem stjerner – nemlig de såkaldte paladshoteller.

Skrap udvælgelsesproces

Kun 24 hoteller i hele Frankrig har indtil videre modtaget den flotte anerkendelse, der ligger i at blive udnævnt som paladshotel. Af de hoteller som er udpeget siden indførslen af udmærkelsen i 2010, ligger omkring halvdelen i Paris. Paladshotellerne er ikke overraskende alle både ekstremt luksuriøse og ret dyre at bo på, men flere af dem melder alligvel om næsten fuld belægning gennem højsæsonen, så der er stadig efterspørgsel på luksus.

Paladshotellerne udvælges af en jury bestående af franske specialister fra hotelbranchen, skribenter og andre forstandige i samarbejde med turismeministeriet i Frankrig. Et af kriterierne der bliver bedømt er hotellets restaurant, og ikke overraskende har hovedparten af hotelrestauranter en eller flere Michelin-stjerner.

Hotel du Palais i Biarritz

Et af hotellerne velsignet med palads-status er Hotel du Palais i atlanterhavsresortet Biarritz. Hotellet blev oprindeligt bygget som kongeligt palads på opfordring af Eugenie, kone til Napoleon den tredje, der var Frankrigs sidste kejser og første præsident. Hotellet er utrolig velholdt og har bevaret al sin royale storhed og charme. Det er et af de mest luksuriøse hoteller i verden.

Et af kriterierne for at opnå status som paladshotel er, hvad turistministeriet i Frankrig kalder excellence a la francaise. Her tænkes nok til dels på en tilknytning til kulturen og historien i Frankrig, og den må Hotel du Palais i Biarritz siges at have.

Paladshoteller i Paris

I Paris er der i skrivende stund en halv snes paladshoteller som inkluderer blandt andre Hotel Le Bristol på Rue du Faubourg Saint-Honoré i hjertet af hovedstadens kunst- og modedistrikt samt Hotel Plaza Athénée, der ligger nær Eiffeltårnet og Seinen på den prestigefyldte Montaigne avennue. Sidstnævnte hotel har i årtier været kendt som en favorit blandt berømtheder.

Hvor meget, det kræver at opnå den ærefulde status som paladshotel, giver en række hoteller, der ikke kom gennem nåleøjet, en fornemmelse af. Når et hotel som Ritz ikke har niveauet, ved man, at der skal meget til.

Paladshoteller i provinsen

Selvom listen over paladshoteller domineres af den franske hovedstad, er der også gode muligheder for at bo luksuriøst i Frankrigs provins. Udover Hotel du Palais i Biarritz kan du for eksempel finde de eksklusive hoteller i Courchevel i Alperne og adskillige i Provence nær Middelhavet.

De mondæne hoteller oplever alle stor interesse blandt hotelgæster i Frankrig med stort rejsebudget. I de senere år har tilgangen af besøgende fra Asien og specielt Kina været kraftigt voksende.

Find et eksklusivt hotel til din ferie

Hos Escapeaway finder du hoteller i et mere rimeligt prisniveau end paladshotellerne omtalt ovenfor. Men udvalget inkluderer dog ikke desto mindre en række eksklusive hoteller til dig, som forventer lidt mere. Vil du gerne forkæles lidt ekstra eller eventuelt forkæle en, du holder af, er dette en oplagt mulighed.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere