Planlæg din vinterferie nu

Udsigt på vandreferie på Madeira
Vintern er den oplagte årstid til en vandreferie på Madeira.

Den danske vinter er lang, mørk, kold og grå. En uge eller to under sydens sol, kan derfor gøre underværker. Så ser det pludselig lysere ud!

De fleste danskere, der tager på ferierejse i vinterhalvåret, rejser da også sydpå mod lys og varme. For mange kan en vinterferie være lige det break, der skal til for, at vinteren virker mere overkommelig.

En mulighed er selvfølgelig at tage helt ned på den sydlige halvkugle, men det tager tid og koster flere penge, end de flest vil bruge på en uges vinterferie eller to. Der er heldigvis også fortrinlige muligheder tættere på.

Vinterrejsemål i og i nærheden af Europa

Andalusien i Sydspanien har selv i vintermånederne et lunt og behageligt klima, og det samme gør sig gældende for Algarvekysten i det sydlige Portugal. Begge områder har masser at byde på både kulturelt og hvad aktiv ferie angår.

Og begge steder får du mere end tre gange så mange soltimer som i Danmark, så det er formidable steder at oplade sit “batteri” med D-vitaminer. Hvad enten du spiller golf, går ture ved stranden eller søger kulturoplevelser i byerne, så har disse klassiske rejsemål høj kvalitet at byde på – også om vinteren.

Lidt længere væk er Madeira (også Portugal) en mulighed. Madeira kan udover sol og varme lokke med en fantastisk farverig natur og intet mindre end verdens største festfyrværkeri på Nytårsaften, som er et genialt tidspunkt at besøge øen på.

Gran Canaria har længe været blandt danskernes foretrukne vinterrejsemål. Det er lidt længere væk, men stadig så tæt på, at man kan rejse hele familien sammen uden de store besværligheder. Et genialt sted at vandre i naturen om vinteren – medbring lunt tøj, hvis du planlægger trekking i bjergområderne på øen.

På ski i Alperne

En helt anden mulighed er skiferie i Alperne. Vi danskere har forlængst taget det alpine skiløb til os, og mange af os ved af erfaring, at vejret i Alperne er langt mere solrigt end hjemme i Danmark.

Skal man på ski i den mørkeste del af vinteren er Alperne så klart at foretrække frem for Norge eller Sverige, hvis man også forventer at få lidt sol ud af ferien. Længere sydpå i Pyrenæerne er der endnu mere sol at hente og formidabelt skiløb, omend områderne er mindre end i Alperne.

Mulighederne er mangfoldige, men de bedste tilbud skal indhentes nu!

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Mistura – Sydamerikas største madfestival

Startskuddet er netop gået til Sydamerikans største madfestival, Mistura, i Lima, Peru....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *