Oplevelser for hele familien på Tenerife

Teide på Tenerife
Den største seværdighed på Tenerife: Vulkanen Teide. Foto: Bgabel, CC BY-SA 2.0

Når vintermørket og kulden sænker sig over Danmark, drømmer mange af os om at rejse mod de sydlige himmelstrøgs sol og varme. Et af de mest populære rejsemål i vintermånederne er De Kanariske Øer. Størst i denne spanske øgruppe er Tenerife, som udover et solrigt klima året rundt byder på masser af spændende oplevelser for både børn og voksne. Læs med her og få inspiration til en oplevelsesrig ferie på Tenerife – både sommer og vinter.

Teide nationalpark – kom tæt på en slumrende kæmpe

Spaniens højeste bjerg, vulkanen Teide (3.718 m), dominerer landskabet på Tenerife. Området omkring vulkanen, som sidst var i udbrud i 1798, er udpeget til nationalpark, Parque Nacional del Teide. Her kan du møde en stor variation af plante- og dyrearter, som lever i skyggen af den slumrende kæmpe – der inkluderer flere arter, som kun findes på Tenerife.

Teide Nationalparken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste og er en af de mest besøgte i Europa. Teide er da også en naturoplevelse, du ikke må gå glip af på rejsen til Tenerife. Når man kommer fra et velfriseret og frodigt land som Danmark, er det fascinerende at opleve det golde “månelandskab” skabt af vulkanens udbrud. Det er en unik naturoplevelse, som du ikke kan få ret mange andre steder i Europa.

Der er gjort meget for at du som besøgende skal få mest muligt ud af et besøg i nationalparken. Det inkluderer et godt vejnet gennem hele parken, to besøgscentre, en restaurant til forfriskninger samt udsigtspunkter med panoramaudsigter over en stor del af parken. Dertil kommer et omfattende netværk af stier, hvis du vil udforske de særprægede landskaber til fods. Tag svævebanen op til “La Rambleta”, som ligger i 3.555 meters højde. Fra denne topstation er det en kort gåtur til udsigtspunkter, hvorfor du kan nyde storslåede panoramaudsigter over Tenerife med kig til de andre dele af øgruppen. Husk ekstra tøj, da temperaturen er mærkbart lavere oppe i højderne. Der er ofte sne på toppen af vulkanen langt hen i foråret.

Siam Park er et meget populært udflugtsmål for familier. Her er sjove og nervepirrende vandrutsjebaner for børn i alle aldre og deres forældre. Foto: Stephen Jones, CC BY 2.0

Siam Park

De fremmedartede landskaber i Teide Nationalparken er en uforglemmelig oplevelse uanset alder. Men hånden på hjertet må det siges, at hvis du har børn med på rejsen til Tenerife, vil en tur til Siam Park nok vække endnu større begejstring. Det er et af Europas største vandlande. Her får I nemt det meste af dagen til at gå med sjov i rutsjebaner og bassinerne. Parken har forlystelser for vovehalse, der søger et ægte adrenalinkick, bassiner med store, kunstige bølger og mere fredelige forlystelser for familiens mindste. Som parkens navn antyder, er temaet Thailand, hvilket ses i de mange Thai-inspirerede bygninger.

Siam Park på Tenerife er flere år i træk blevet kåret til verdens bedste vandland af Tripadvisors brugere. Du finder det populære vandland i Playa de las Americas på det sydlige Tenerife, hvortil der er gode forbindelser fra resten af øen.

Spansk kultur

Særligt på den sydlige og mest solrige del af Tenerife er turismen udtalt. Vil du opleve lidt mere autentisk spansk kultur, er det især den nordlige del af øen, som er interessant. Vejret svinger lidt mere i løbet af året i nord med mere nedbør om vinteren, men er med skandinaviske øjne selv da mildt. Selvom her ikke bliver så varmt som på den sydligste del af øen, er der desuden adskillige flotte strande. Sidst, men ikke mindst, er det på det nordlige Tenerife, du finder øens mest interessante kulturbyer.

Den charmerende kystby Garachico på nordkysten var for eksempel engang Tenerifes vigtigste havneby og udgjorde øens handelsescentrum. Denne status mistede byen dog ved et stort vulkanudbrud i 1706, hvor lava strømmede ned gennem byen og fyldte store dele af havnebassinet. Den dramatiske historie og havbadet i området El Caletón gør 300 år senere Garachico til et populært udflugtsmål. Byens idyllisk gamle kvarterer med sine hvidkalkede og farvede huse indbyder til rolige slentreture. På en rolig dag kan det også anbefales at prøve havbadene, hvor kan bade mellem lavaklipper.

Det er også på det nordlige Tenerife, at du finder øens andet verdensarvssted, den gamle hovedstad San Cristóbal de La Laguna. Her kan du bruge lang tid på at slentre rundt i den stemningsfulde bymidte. De mange ejendomme, der tilhørte de tidlige conquistadores, har smukt restaurerede facader og indre gårde, der ofte er åbne for offentligheden.

Playa de las Teresitas med gyldent sand importeret direkte fra Sahara. Foto: dronepicr, CC BY 2.0

Strandene

På det sydlige Tenerife er det stort set strandvejr året rundt. Selv midt om vinteren er vejret her typisk som en mild sommer i Danmark med temperaturer i dagtimerne på 19 – 22 grader. Havet er lidt til den kølige side (18-19), men er selvom om vinteren lunt nok til en hurtig dukkert. Om sommeren stiger temperaturen naturligvis, men ikke voldsomt. Det vil da typisk være omkring 26-28 grader om dagen. Det er det omkringliggende Atlanterhav, der lægger en dæmper på temperaturudsvingene i løbet af året.

Da Tenerife er den største af De Kanariske Øer, kan du nyde godt af et bredt udvalg af strande. Det inkluderer alt fra strande med gyldent sand importeret fra Sahara til naturstrande med vulkansk, sort sand. Ligeledes kan du vælge mellem populære strande med alle tænkelige faciliteter og mere intime steder, hvor du kan solbade uforstyrret.

Hvalsafari

Det samme klima, som tiltrækker solhungrende feriegæster, lokker hvaler og delfiner til de tempererede farvande omkring De Kanariske Øer. Op til 21 forskellige arter passerer således årligt gennem kanalen mellem Tenerife og La Gomera.

Særligt Tenerifes sydvestlige kyst er derfor kendt som et godt udgangspunkt for at opleve hvaler i deres naturlige element ude på det åbne hav. På bådture ikke langt fra kysten har du rigtig gode chancer for at møde blandt andet delfiner, grindehvaler og de store kaskelothvaler. De fleste af hvalsafarierne udgår havnen i Los Gigantes og fra Los Cristianos. Det anbefales at booke turen dagen før, så du er sikker på at der er plads. Det kan gøre online, men det det kan også anbefales at gå en tur rundt i de havne, der tilbyder udflugter. Så kan du på forhånd tjekke bådene og måske forhandle en bedre pris.

Hvalsafarierne varer typisk 2-3 timer og mange inkluderer et kort stop ved en malerisk strand/bugt, hvor du kan nyde en forfriskende svømmetur.

Rejser til Tenerife

Ovenstående var bare en håndfuld af de mange seværdigheder og attraktioner, du finder på Tenerife. Dertil kommer for eksempel de mange kulinariske oplevelser og en bred vifte af kulturelle begivenheder, som også er garanti for uforglemmelige ferieminder. I årets første måneder du for eksempel opleve det berømte karneval i hovedstaden Santa Cruz’ gader. Det er efter sigende verdens næststørste karneval efter det i Rio de Janeiro.

Opleve Tenerife med Escapeaway, vi er specialister i rejser, hvor du bor på hoteller håndplukket for deres gode anmeldelser.

Læs mere om rejser til Tenerife

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere