Besøg Portugals sødeste festival i Óbidos

chokolade
Rejs til chokolade-festivalen i Obidos, hvis du har en sød tand. Foto: LongitudeLatitude,CC BY 2.0.

Er du ikke bange for at give efter for din hang til chokolade, bør du besøge Óbidos i Portugal. Chokolade har en særlig betydning i denne maleriske middelalderby, hvor der hvert år afholdes en stor chokoladefestival. Den har oplevet en stigende popularitet og betragtes i dag som den mest betydningsfulde i området samt en af de største af sin slags i Europa.

Et særligt jubilæumsår i Óbidos

Fæstningsbyen Óbidos, som ligger i smukke landlige omgivelser ca. 80 km nord for Lissabon har siden middelalderen været ”dronningens by”, da det var kongens ”bryllupsgave” til sin dronning. Byen optræder på UNESCOS verdensarvsliste. I 2011 fejrede Óbidos to særlige historiske jubilæer: borgens 100 år som nationalmonument (Obidos betyder kastel), samt 500 året for dronning Leonors grundlæggelse af velgørenhedsorganisationen og hospitalet ”Misericórdia de Óbidos”.

Obidos borg
Selv hvis der ikke er chokoladefestival, er det værd at besøge Obidos. Blandt andet for at se den smukke borg. Foto: Jean-Michel Brunet, CC BY 2.0.

Óbidos Internationale Chokolade Festival

Den populære chokoadefestival afholdes normalt i april og trækker omkring 200.000 gæster til Óbidos. Byen bliver i disse dage forvandlet til en sød og festlig by med bl.a. masser af markeder, smagsprøver, en gourmetafdeling med en stribe lækre chokoladekager og ikke mindst, forlystelser og børneaktiviteter.

Obidos gade
Det kan også anbefales at lægge vejen forbi Obidos, når der ikke er chokoladefestival for at mærke stemningen i de gamle gader. Foto: Francisco Restivo, CC BY 2.0.

Chokolade og aktiviteter for alle

Denne populære festival, der er kendt for at være fyldt med kreative aktiviteter og spændende konkurrencer, er målrettet alle aldersgrupper med ”søde” interesser. Arrangørerne tilstræber hvert år at give besøgende en festival med spændende overraskelser og smagsoplevelser alle dage.

Denne klassiske begivenhed har et skræddersyet program med alt fra udstillinger af chokolade-skulpturer, mode-opvisninger, chokolade-kurser, bodypainting, mv.

Nogle af Portugals bedste kokke vil være til stede og holde ”Show-Cooking” sessioner og tilberede spændende kreative retter (kød- og fiskeretter), hvor chokolade er en afgørende del af opskriften. Ligeledes vil der stå fristende chokolade-tilberedte retter på menuen hos byens restauranter.

En af festivalens mest populære aktiviteter er udstillingen ved slottet, hvor chokoladeeksperterne skaber sande kunstværker af chokolade inspireret af årets tema. De professionelle konditorer og ‘chocolatiers’ dyster desuden i løbet af festivalen mod hinanden i en række konkurrencer såsom “Årets chocolatier” og “Den Internationale Chokoladeopskriftskonkurrence”.

Adgangsbilletterne kan købes bl.a. på Óbidos turistbureauet, posthusene og i FNAC butikkerne.

Se mere om Óbidos Internationale Chokolade Festivalen her: www.festivalchocolate.cm-obidos.pt

En by for romantikere

Det er ikke kun den årlige chokoladefestival, som gør Óbidos nord for Lissabon til et interessant udflugtsmål.

Byens anses af mange for at være en af Portugals mest romantiske middelalderbyer, hvor du ikke kan undgå at blive grebet af den intime atmosfære i de smalle, brostensbelagte gader omgivet af hvide bygninger med blomsterbeklædte altaner. Vil du opleve byens romantiske atmosfære, når hovedparten af de andre besøgende er taget hjem, kan det anbefales at tage en overnatning her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere