Portugiserne elsker vin

Portugiserne elsker vin
Portugiserne elsker vin

Hvis du nogensinde har sat dig til bords i Portugal, kommer det næppe helt bag på dig, at portugiserne er et af verdens mest vindrikkende folkefærd. Målt per indbygger drikker portugiserne således 54 liter vin årligt (2015), mens man i de mere kendte vinlande Frankrig og Italien må se sig henvist til anden- og tredjepladsen med henholdsvis 51,8 og 41,5 liter.

Efter et dyk i det globale vinforbrug efter finanskrisen i 2008 har forbruget igen stabiliseret sig på omkring 242 millioner hektoliter (mhl) årligt. Målt på landeniveau drikkes mest vin i USA (31,8 mhl), efterfulgt af Frankrig (27 mhl), Italien (22,5 mhl), Tyskland (20,2 mhl) og Kina (17,3 mhl).

Vin-bønder i Nordportugal
Vin-bønder i Nordportugal

Portugal er som vinproducent stadig en lille spiller. Mens portugiserne er helt i front i forbrug, kan landets egen vinproduktion (6 mhl) ikke måle sig med Frankrig og Spanien. De to nabolandes vinproduktion overgås kun af Italien, som med 50,9 mhl er verdens største vinproducent.

Tag på vinferie i Portugal

Ønsker du at opleve Portugal som vinland, er det oplagt at tage en tur til Dourodalen i nord, som er landets mest berømte vinområde. Der er dog også masser af muligheder for at nyde en ferie med vin på for eksempel Azorerne og Madeira.

På Madeira fejres øens vinproduktion med en årlig festival, hvor der udover prøvesmagninger er mulighed for at komme tæt på produktionen. Festivalen er ikke kun populær blandt øens mange besøgende, men også blandt de lokale. Vinproduktionen på blomsterøen har da også en historie som rækker langt længere tilbage end turismen.

Se alle Signatours´ udvalgte hoteller og ferieboliger i Portugal her.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Tag på lang museums-nat i Berlin

De lange museums-nætter er et kendt og udbredt fænomen i mange europæiske...
Læs mere