Rejs med toget rundt i Spanien

Tog Spanien
Højhastighedstogene er en oplagt mulighed for at se store dele af Spanien på kort tid. Foto: David Gubler, CC.

Spanien har en glimrende og fintmasket jernbane, der får dig hurtigt og billigt frem. Togdriften fungerer så godt, at spanierne ofte selv foretrækker den frem for fly.

Madrid – byen i midten af det hele

Et par uger i Madrid giver rig lejlighed til også at se andre berømte byer i Spanien. Der er gode forbindelser mellem Madrid og Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga, Toledo og flere andre. Og vel og mærke med højhastighedstoget AVE, der når tophastigheder på 300km/t. Er du på ferie i Spanien, kan AVE-togene anbefales, hvis du vil nå at se flere af landets store byer.

Der er naturligvis også almindelige tog, og her er prisen lavere til gengæld for en længere rejsetid. Valget afhænger af, hvordan du vil bruge din tid, og hvor mange penge du vil bruge på transport. I hvert fald udvides AVE-banestrækningerne hele tiden, så flere og flere rejsemål kan nås med tog på få timer fra Madrid, som med sin strategiske placering midt i landet bliver et naturligt centrum for jernbanenettet i landet.

Prisfald på togbilletter til hurtigtog

Tidligere var AVE-togene meget dyre, men i de senere år har RENFE, Spaniens statsbaner, sænket prisen på billetter til de hurtige tog. Det har været med til at øge populariteten i den spanske befolkning, men naturligvis kommer det også feriegæster, der gerne vil opleve mere af Spanien, til gode.

Samtidig udvides højhastighedsjernbanenettet hele tiden. De seneste er år flere byer kommet med, og der er nu forbindelser til Frankrig også. På sigt kommer også Galicien med, hvilket vi gøre denne smukke og uberørte del af Spanien nemmere tilgængelig for Spaniens mange feriegæster.

Gamle togruter med charme

Hvor de nye hurtigruter danner et netværk af “arme” ud fra Madrid i centrum, løber en del af Spaniens ældre jernbanenetværk rundt langs landets kyster. Skal man for eksempel fra Barcelona til Malaga med tog, kan man vælge mellem den hurtige rute over Madrid, som går gennem landet, og den langsomme gamle rute ned langs kysten.

Har man god tid er den gamle rute smukkere – og også lidt billigere. Uanset hvad er togdriften i Spanien niveauer over den, vi kender herhjemme, og er man på ferie eller rejse i Spanien er toget altid en god mulighed for at komme rundt og opleve landet.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere