Hvor rejser vi hen i april?

kvinde metrostation Paris Frankrig
Allerede i april kan temperaturen i Paris snige sig op på det sommeragtige.

Alting blomstrer, vejret er klart og friskt – og optimismen nærmest umulig at holde på afstand. Lige nu er Europa i sit es. Og så er priserne endnu lave, og du undgår lange køer ved seværdighederne. Se vores bud på tre forårsrejsemål her:

Paris

Vi lægger ud med en klassiker. Byernes by. Paris er uimodståelig her i foråret. Den i forvejen romantiske hovedstad flyder nærmest over med charme her i foråret, hvor folk strømmer ud på gader og stræder for at nyde forårssolen efter at have overstået vinterhiet.

Byens mange berømte alléer og parker med blomstrende træer kommer til deres ret netop nu og sørger for en velduftende og frisk by. Og byens mange kulturseværdigheder tager sig bare bedre ud i grønne omgivelser og under en blå himmel.

Og det er stadig tidligt på sæsonen, så de store attraktioner i byen, hvor man ellers risikerer at skulle stå lidt i kø, byder sig nu til med god plads og den friskhed, man kun finder her først på sæsonen. Skulle vejret mod forventning vise sig fra sin mindre behagelige side, har Paris mere at byde på af indendørs underholdning end nogen anden by, vil lige kan komme på.

Kreta

Hvis du foretrækker naturskønhed og strand frem for storbyens kosmopolitiske stemning, er Grækenlands største ø Kreta et godt bud på en dejlig ferie her i foråret. Og selvom øen har strand og sol, skorter det bestemt ikke på kulturelle seværdigheder på Kreta.

Det civiliserede Europas vugge er måske lidt meget sagt – men den minoiske kultur, som udgik fra øen, har i hvert fald haft stor betydning for eftertiden. Du kan finde templer, der er tusinder af år gamle på Kreta, men i dag sætter mange også pris på øen for den simple skønhed, der kommer til udtryk i små landsbyer med hvidkalkede huse og et omgivende azurblåt hav.

I april måned er temperaturen på Kreta omkring de tyve grader. Perfekt til en aktiv ferie udendørs, til vandreture, og endda til en frisk svømmetur langs en af de mange smukke strande rundt om på øen.

Madrid

Tilbage til storbyerne igen, hvor Madrid er dejlig i foråret (sommeren er for varm og tør, og lidt kedelig, da de lokale rejser til kysterne eller “pueblos” i bjergene). Det er nu og i de kommende måneder, Madrid viser sig fra sin mest charmerende side. Og den mest livlige og aktive. Madrids store park, El Retiro, skal opleves i foråret. Nu står den strålende i al sin blomsterpragt – frisk og dejlig. Det varer kun kort tid.

Hen over påske er der også de berømte religiøse optog i byen – så foråret er på alle måder den mest farverige årstid at besøge Madrid på. Den bedste oplevelse af byen, får man hvis man følger de lokales rytme, men samtidig kan det være fordelagtigt at benytte siestaen til at komme rundt i byen, da mange lokale sover eller spiser på den tid og ikke fylder op i metro og busser.

April måned kan være en smule våd i Madrid, så vær indstillet på at skulle tilbringe nogle timer indenfor. Regnskyl er dog som regel overstået hurtigt; de levner blot tid til at nyde byens berømte museer som Reina Sofia og e Thyssen-Bornemisza.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Cape Cod og Martha´s Vineyard – på bilferie i USA med billig billeje

Hvis du vil mænge dig med USA’s politiske kendiser – i hvert...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *