Rekordmange rejser til Cuba

Cuba Trinidad
Byen Trinidad på Cuba har masser af gammel atmosfære. Foto: Anja Disseldorp, CC.

Et varmere forhold mellem USA og Cuba har medført en kraftig stigning i turismen for den caribiske ø-stat. Selvom USA endnu ikke har fjernet alle restriktioner på rejser til Cuba, kan hoteller i Havana allerede melde udsolgt flere måneder ud i fremtiden.

Største stigning i Caribien

Efter 54 år genåbnede USA i sommers deres ambassade i Cuba og har samtidig lempet rejsereglerne for amerikanske borgere, hvilket af mange ses som et stort skridt på vejen mod en total ophævelse af restriktionerne.

Det er dog endnu ikke er tilladt for amerikanere at tage på almindelige turistrejser til Cuba, men selv uden at medregne amerikanske rejsende har Cuba i årets første halvdel haft en stigning på 17 procent i antallet af besøgende i forhold til samme periode i 2014 – den største stigning i Caribien.

Ifølge den cubanske turistminister, Manuel Marrero, har næsten 2,2 millioner personer besøgt Cuba i den første del af 2015. Dette tal forventes at blive mangedoblet de kommende år, hvis og når USA helt hæver deres rejserestriktioner.

Sidste chance for at opleve det gamle Cuba?

Den kraftigt stigende efterspørgsel på rejser til Cuba forklarer flere rejsebureauer med et ønske om at opleve det gamle Cuba, før det ændrer sig for meget.

Der vil da sandsynligvis også ske store forandringer på Cuba de kommende år, når turistindustrien vokser. Den cubanske regering har allerede iværksat adskillige projekter inden for turisme, ligesom turistministeriet har forhøjet priserne på blandt andet statsejede hoteller og restauranter for at lægge dæmper på efterspørgslen – dog tilsyneladende uden nogen effekt.

Rejser til Cuba fra Danmark

Vil du opleve den unikke kultur og natur på Cuba, er både en rejse rundt på egen hånd i bil på en kør-selv ferie eller en rejse med en rejseleder i bus en spændende oplevelser med mulighed for at opleve “det ægte Cuba”, som endnu ikke har mærket noget til masseturisme.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Gaudí, Picasso, Miró og Casals – Tarragona inspirerede fire genier

Tarragona by og de omkringliggende områder i Sydcatalonien byder på en harmoniske...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *