Rekordmange turister til New York

New York øger igen besøgstallet. Foto krediteret: Andrés Nieto Porras. Uploadet under licensen
New York øger igen besøgstallet. Foto krediteret: Andrés Nieto Porras. Uploadet under licensen CC BY-SA 2.0

New York City forventer at modtage 59,7 millioner besøgende i 2016, hvilket vil være en besøgsrekord for syvende år i træk. Tager du på storbyferie i The Big Apple i år, kan du se frem til forbedret infrastruktur, større udvalg af hoteller og spændende nye seværdigheder.

New York City mere populær end nogensinde

Det er New Yorks turistorganisation NYC & Company , som på den store rejsemesse i Berlin netop har afsløret forventningerne til året. Af de 59,7 millioner besøgende forventer NYC & Company, at 12,7 millioner vil være internationale turister.

”Hvert hjørne af New York er fuld af forskellige kulturer, kunst, underholdning og scenekunst,” siger Bill de Blasio, New Yorks borgmester, og fortsætter: “Det er ikke overraskende – men stadig spændende – at 2016 vil blive endnu et rekordår.”

New York er mere populær end nogensinde som rejsemål. Byen har således de sidste seks år konstant sat nye besøgsrekorder. Sidste år modtog byen i alt 58,3 millioner turister.

Nemmere at komme omkring i New York

Ved pressekonferencen på rejsemessen i Berlin fremhævede NYC & Company, at der for tiden sker store forbedringer af infrastrukturen i alle New Yorks fem bydele, som vil gøre det nemmere for turister at kommer rundt.

Til sommer åbner for eksempel den nye store undergrundstation “World Trade Center Transportation Hu” lige ved One World Trade Center. Den arkitektonisk unikke stationsbygning forventes at blive benyttet af 100.000 passagerer dagligt, når den kommer i fuld drift.

I løbet af året vil en række nye hoteller ligeledes slå dørene op, og ifølge NYC & Company vil de nuværende 107.000 hotelværelser vokse til over 133.000 ved udgangen af 2019.

Nye oplevelser i New York

Man kan vende tilbage til New York på storferie mange gange og stadig opleve nye ting. Man kan for eksempel bruges dagevis på at udforske de store samlinger på de berømte museer som Museum of Modern Art og Guggenheim, eller på at spadsere rundt i de mange små kvarterer med hver deres stemning.

Er du kunstinteresseret, kan du se frem til at Metropolitan Museum of Art – også kendt som The Met – i kanten af Central Park om få dage åbner en ny udstilling af samtidskunst, The Met Breuer.

Der er mange flyruter til New York fra Danmark og ofte gode tilbud med priser, der er betydeligt lavere end for bare få år siden. Danskere med appetit på oplevelser og shopping har da også i stigende grad kastet deres kærlighed på New York, som modtager stadig flere besøgende fra Danmark og resten af Skandinavien.

Tags i artiklen
,
Mere af Lars Henriksen

Fado-musikken i Lissabon

At lytte til fado-musik er som at lære Lissabon og portugisernes dybeste...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *