Oplev Rhindalen i Tyskland fra en flodbåd

Rhinen
Koblenz ved Rhinen. Foto: 陳 好酸, CC BY 2.0.

Legender, historie og vinmarker i verdensklasse, det er ord der betegner Rhindalen i Tyskland. En rejse til Rindalen bør indeholde nogle dage på en af de mange flodbåde, da det er her man bedst oplever den smukke natur. Det er desuden en praktisk måde at besøge de forskellige seværdigheder på. Du kan dog også sagtens arrangere en rejse på egen hånd i bil, det kræver blot god planlægning og lidt tålmodighed.

Den tyske del af Rhinen

Rhindalen, der gennemskærer 1320 km af det centrale Europa fra Schweiz til Nordsøen, tilhører ikke Tyskland alene – men sig det ikke til tyskerne. Den strækning, der løber gennem Tyskland – især den 80 km lange Mittelrhein fra Mainz til Koblenz – har givet den sin store historiske betydning, og her fremviser den sin smukkeste side med bredder fyldt af vinbjerge, skove, klippefremspring med borge og småbitte vinlandsbyer, der vender deres smukkeste bindingsværksmure mod floden (i 2002 blev Rhinen af UNESCO erklæret for verdenskulturarv).

Flodbåd på Rhinen

Det evige spørgsmål om, hvordan man bedst oplever Rhinen – fra flodbåd eller fra bil – afgør man bedst ved at prøve begge dele. Naturskønne veje klynger sig til flodbredderne (Rheingoldstrasse på venstre bred og Lorelei-Burgenstrasse på højre), og flere selskaber har specialiseret sig i flodture, der kan vare fra nogle timer til nogle dage. Som en afstikker kan man udforske den slyngede Mosel-flod (der løber ud i Rhinen ved Koblenz), der har sin helt egen magi med yndefulde, blide landskaber, der står i skarp kontrast til Rhinens voldsommere skønhed, især på den 137 km lange strækning mellem Koblenz og den charmerende gamle by Trier, der går tilbage til 2000 f.Kr. Vine fra både Rhinen og Mosel (for det meste Riesling-typer) er værd at smage på.

Information til planlægning af din kulturrejse til Rhindalen kan du finde på hjemmesiden her. Bedste rejsetid: Sidst i maj – sidst i oktober; september for vinhøsten; oktober for høstfarver, april-maj for en begrænset turiststrøm.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Svært at finde de miljøvenlige rejser

Verdensnaturfonden har undersøgt, hvor meget der står om miljø og ansvarlighed på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *