Sådan rejser du med venner

Ferie med venner
Med lidt forbredelse er en ferie med vennerne en fantastisk oplevelse

Der er mange gode grunde til at rejse med sine venner. Store oplevelser er bedst, når man har nogen at dele dem med, der er en vis tryghed i ikke at være helt alene et nyt og fremmed sted osv. Men der er også visse faldgruber, som kan ødelægge ellers gode venskaber.

Her har vi samlet nogle af de gode råd der findes rundt omkring på forskellige rejsehjemmesider.

Vælg venner som du kender godt

Det første råd er måske indlysende, men alligevel afgørende for en god ferie: Den bedste rejsekammerat er sandsynligvis en ven, du kender godt, og fra forskellige situationer. Ikke en, som du lige har mødt.

Vær fælles om planlægningen

Nogle mennesker er bedre til at planlægge og organisere, men sørg alligevel for, at det ikke ender med at én person skal stå for det hele. Det kan allerede fra starten skabe spændinger i gruppen. Sørg for alle har et ansvar for en del af planlægningen, også selvom fordelingen ikke er helt ligelig.

Afstem forventningerne

Det er en god ide på forhånd at diskutere hvilke forventninger, I hver især har til rejsen. Skal det f.eks. først og fremmest være ren afslapning, eller gælder det om at komme rundt og se flest mulige attraktioner? Måske du helst vil slappe af på stranden, mens de andre insisterer på at besøge alle museerne i området. Eller måske har du tænkt dig at være sent ude hver aften, mens de andre vil tidligt afsted hver morgen. Får I talt den slags ting igennem før afrejse, kan mange gnidninger undervejs undgås.

Alenetid

Rejser I en større venneflok, kan det hurtigt blive vanskeligt at tilfredsstille alles behov. Men der er heller ingen grund til at gøre ALTING sammen. Selv om det måske blot er en enkelt eftermiddag i ny og næ, så sørg for at indlægge dage, hvor der er tid til at være “på egen hånd”. Dette giver større frihed til at se og gøre ting, som ikke alle i gruppen er interesseret i. Og ikke mindst kan disse små pusterum for hinanden tage toppen af eventuelle små spændinger, der er ved at opstå.

Penge

Regn ikke med at alle har samme forhold til at bruge penge, eller råd til de samme ting. Er der stor forskel i rejsekammeraters økonomiske formåen, kan der nemt opstå uenighed om forbrug og deling af udgifter. Få derfor allerede tidligt i planlægningen af rejsen klarhed over hinandens rejsebudget og forventninger til udgifter til overnatning, mad og transport.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere