SAS sætter Business Class på auktion

Business class i fly
En opgradering kan gøre flyrejsen betydeligt mere komfortabel. Foto: leyla.a, CC.

Drømmer du om en flyrejse i luksusklasse uden at blive ruineret? SAS slutter sig nu til gruppen af flyselskaber, som giver deres kunder mulighed for at byde på en opgradering.

Business Class til lavpris

Med det nye produkt, SAS Upgrade, bestemmer du selv, hvor meget du vil betale for en opgradering. Er dit bud det højeste, kan du se frem til en flyvetur med bedre forplejning og ikke mindst ekstra god benplads.

”Vi giver nu vores kunder mulighed for at byde på en opgradering og gøre en god handel. På den måde får flere kunder bedre mulighed for at benytte SAS bedste produkter”, siger Stephanie Smitt Lindberg, produkt- og udviklingsdirektør i SAS i en pressemeddelelse.

Fra den 25. april kan du byde på opgraderinger på alle SAS’ rejser til USA, Asien, Europa og indenfor Norden. Du kan byde indtil 48 timer før afgang og vinderen vil få besked 36 timer før afgang.

Mange flyselskaber med auktioner

SAS er langt fra alene om at tilbyde deres kunder at byde på opgraderinger. Rundt om i verden har både store og små flyselskaber taget auktionsmodellen til sig med enkelte variationer.

Generelt gælder det, at du skal afgive dit bud i god tid før afrejse – ofte 72 timer før – og det er kun muligt, hvis du allerede har en reservation til den pågældende afgang. Du oplyser betalingsinformationer i forbindelse med dit bud, men betalingen trækkes først, hvis dit bud vinder auktionen.

Du kan hos de fleste selskaber desværre ikke nøjes med at byde 1 kr., og så krydse fingre for at ingen andre byder. Der er således normalt krav om et minimumsbud.

De fleste flyselskaber – heriblandt SAS – benytter tilsyneladende firmaet Plusgrade til deres auktionstilbud. På firmaets hjemmeside hjemmeside kan du se en oversigt over flyselskaber, hvor du har mulighed for at gøre en god handel på en opgradering.

Tips til gratis opgradering

Vil du helst have en helt gratis opgradering, findes der rundt om på nettet mange råd og tips til, hvordan du øger dine chancer. Men ofte stritter rådene dog i modsatte retninger som for eksempel “kom i sidste øjeblik” og “kom i god tid”.

Ofte vurderes det dog, at medlemskab af flyselskabernes loyalitetsprogrammer øger din chance for at blive opgraderet.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Tag på storbyferie i Canada

De fleste forbinder storbyferie i Amerika med USA, men også Canada har...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *