Se “Det skaldede bjerg” fra Tour de France i virkeligheden

Det skaldede bjerg
Alle der ser Tour de France (eller bare læser aviser, ser fjernsyn eller hører radio, mens det foregår) har hørt om Mont Ventoux, som betyder "Det vindomsuste bjerg", men som danske kommentatorer har døbt "Det skaldede bjerg"

Alle, der ser Tour de France (eller bare læser aviser, ser fjernsyn eller hører radio, mens det foregår) har hørt om Mont Ventoux, som betyder “Det vindomsuste bjerg”, men som danske kommentatorer har døbt “Det skaldede bjerg”. Hvis du kommer op på toppen (1911 meters højde), forstår du begge navne. Bjergets top består nemlig udelukkende af småsten, hvilket giver det et bart udseende, og så blæser det næsten altid voldsomt, ofte mere end 50 sekundmeter!

Cyklister overalt

Her er naturligvis massevis af cyklister fra hele verden, som vil følge i stjernernes spor og prøve kræfter med bjerget. Det er en helt speciel turisme, der blandt andet gør, at de små maleriske byer på bjergets skråninger næsten alle har mindst en cykelbutik (og -smed), hvor man uden besvær finder et godt udvalg af cykler til over 30.000 kr. Har du ikke din egen cykel med, er her heldigvis også god mulighed for at leje lækre modeller med kulfiberstel og semiprofessionelt udstyr.

Mont Ventoux
Mont Ventoux betyder “Det vindomsuste bjerg”, men danske tour de france-kommentatorer har døbt det “Det skaldede bjerg”

Alternative veje op (og ned)

Hvis vejene i sommerhalvåret i dagstimerne er fulde af hundredevis af cyklister, så er der forbavsende affolket på det omfattende stisystem, der fører op og ned ad bjerget fra alle sider. Stierne er velafmærkede, og det er faktisk muligt at tage sig en frisk (meget frisk!) dagstur med rygsækken, hvor du går op fra den ene side og kommer ned på den anden eller en rundtur, hvor du går op fra en af de små byer og kommer ned til den igen fra en anden sti. Og hvis du bare vil herop og “se giraffen” uden sved på panden, så er der flere busafgange om dagen fra nærliggende Carpentras: De tilbyder endda cykeltransport, så man kan komme op på toppen, få taget sit billede i fuldt udstyr med cyklen og så bare rulle ned, men det er da snyd!

Rejser til Provence

Kunne du tænke dig at opleve Mont Ventoux i Provence? Så se alle Signatours´ rejser til Provence her.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Tag til jule- og nytårsfest i Lissabon

Julelysene er allerede tændt i Lisssabons gader, og i hele december vil...
Læs mere