Se Portugal fra et tog

Linha do Douro
Linha do Douro. Foto: Pablo Nieto, Creative Commons.

At rejse gennem Portugal med tog er en chance for at læne dig tilbage og blot at nyde udsigten, mens du glider gennem landskabet på vej mod de lange sandstrande i Algarve, de gode vine i Porto eller det pulserende liv i Lissabon. Få her et overblik over dine muligheder for oplevelsesrige rejser med tog i Portugal.

Få sjælen med på rejsen i Portugal

Historisk har de portugisiske tog ikke altid haft det bedste ry eller været med i forreste linje af den teknologiske udvikling set i forhold til andre europæiske lande. Men udviklingen har dog taget fart de senere år. Jernbanenettet er vidtforgrenet, og fra knudepunkterne i Lissabon og Porto er der gode muligheder er der udforske det meste af landet med tog.

Det portugisiske svar på DSB er CP – Comboios de Portugal – som både driver jernbanenetværket inden for landets grænser og internationale forbindelser til Frankrig og Spanien.

CP tilbyder talrige nationale og regionale togforbindelser i Portugal, og som oftest køres der til stationer i byernes centre. I større byer som Coimbra, Porto og Lissabon er der desuden gode forbindelser fra en central banegård videre til de forskellige dele af byen.

Alfa Pendular
Alfa Pendular forbinder de portugisiske landsdele. Foto: Pablo Nieto Abad, CC BY-SA 2.0.

Hurtigt og komfortabelt

Ønsker du at rejse mellem landsdelene, er højhastighedstoget Alfa Pendular det naturlige togvalg. Dette moderne tog som kører op imod 220 kilometer i timen, kører fra Braga i nord via Porto til Lissabon og fortsætter derefter videre til Algarve før det vender om. Nyd landskabet som passerer forbi dit vindue undervejs gennem landet, eller benyt dig for eksempel af spisevognen, som tilbyder en efter danske togforhold ganske bred menu.

Har du dit udgangspunkt i hovedstaden giver InterCitytogene, Intercidades, ligeledes mange valgmuligheder for at rejse videre. Disse tog kører på strækningerne Lissabon-Porto-Guimarães, Lissabon-Guarda, Lissabon-Covilhã, Lissabon-Évora-Beja og Lissabon-Faro.

Fra den portugisiske hovedstad kører desuden nattog til Madrid og Paris. Fra Porto kan du til svarende køre mod nord til spanske Vigo.

Du kan finde mere information om togtider, ruter og rabatter hos CP

En af verdens smukkeste togture

Det er ikke kun de almindelige pendlertog, som du kan bruge til at udforske Portugals regioner.

Befinder du dig i Porto, er en tur med Linha do Douro for eksempel en uforglemmelig oplevelse. Denne togtur som er blevet kåret til en af verdens smukkeste, er således en enestående mulighed for at udforske Douro-dalen, hvor den berømte Portvin produceres.

Læs mere om at rejse med Linha do Douro

São Bento
Selv hvis du ikke skal med toget, bør du lægge vejen forbi den smukke São Bento station i Porto. Foto: Yellow.Cat, CC BY 2.0.

Portugals smukke togstationer

Måske har du allerede oplevet de flotte metrostationer i Lissabon? Men vidste du, at mange af de andre portugisiske togstationer også er smukt udsmykket med de karakteristiske azulejo fliser?

Kunstoplevleser i Lissabons metro

Blandt de mest charmerende togstationer i Portugal regnes normalt Portos São Bento station fra 1916, som er udsmykket med mere end 20.000 fliser. Ligeledes er Lissabons Terminal do Rossio og Estação do Oriente, som benyttes af 75 millioner rejsende årligt, blevet kåret til nogle af verdens smukkeste togstationer.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere