Sierra de las Nieves – unik naturoplevelse nær Costa del Sol

Sierra de las Nieves
Sierra de las Nieves er en af de smukkeste naturparker i Spanien. Foto: David Garcia Rodriguez, CC BY-SA 3.0 ES.

Vil du have et afbræk fra strandlivet på Costa del Sol, er der masser af spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde. Holder du af storslået natur, bør du for ekempel drager lidt ind i landet for at opleve en af de smukkeste naturparker i Spanien, Parque Natural de la Sierra de las Nieves.

Et paradis for naturelskere

Denne enestående naturpark, som ligger blot en kort køretur mod nord fra Marbella, blev “forfremmet” til biosfærereservat af UNESCO i 1995 som en international anerkendelse af områdets unikke natur- og kulturværdier. Mens hele biosfærereservatet, der dækker et areal på 93.930 ha, også rummer en række interessante byer, er der i det grønne hjerte bestående af selve Sierra de las Nieves naturparken på 20.131 ha næsten ingen menneskelig beboelse.

Oprindeligt var det da også først og fremmest på grund af den enestående botaniske rigdom og særegne geologi, at man udpegede området til naturpark. Det bjergrige landskab gemmer på talrige grotter og jordfaldshuller, inklusiv et af verdens dybeste med et frit fald på over 1100 meter, samt den 1919 meter høje bjergtop Pico Torrecilla, hvorfra der er en fabelagtig udsigt. Botanisk er kronjuvelen i naturparken dog skovene af den sjældne spanske ædelgran (Abies pinsapo), der udgør en sidste rest som modstod en istid for millioner af år siden.

Hold også udkig efter den spanske stenbuk, hjorte, vildsvin og ørne, som trives i den uberørte natur her.

Aktiviteter og seværdigeheder

Vil du holde en aktiv, oplevelsesrig ferie på Costa del Sol, er Sierra de las Nieves naturparken et oplagt mål for en dagsudflugt. Du kan nemt bruge hele dagen på at udforske talrige vandreruter i den omkring 200 km2 store naturpark, hvor du undervejs belønnes med spektakulære udsigter og en god chance for at spotte det rige dyreliv – husk kikkert! Ligeledes er der rig mulighed for at tage på ride- og mountainbike-ture samt jeep safarier, hvor du i selskab med en guide udforsker noget af parkens smukkeste natur og oplever interessant kulturhistorie i biosfærereservats landsbyer. Der er sågar lokale firmaer, som takket være områdets uforstyrret nattehimmel tilbyder lærige stjernekig med kraftige teleskoper.

Omkringliggende landsbyer som Istan, Monda, Tolox, Yunquera, Igualeja og El Burgo er værd at besøge ikke blot for deres smukke beliggenhed og hyggelige atmosfære, men også for deres romerske og mauriske seværdigheder. Dertil kommer naturligvis Ronda, som er den største by nær parken og berømt for i det 18. århundrede at have opfundet moderne tyrefægtning, hvor matadoren møder tyren til fods fremfor til hest. I byens gamle tyrefægterarena, Plaza de Toros, er der nu indrettet et museum, hvor du kan lære mere denne kontroversielle sports historie.


Et af de mange udsigtspunkter i parken.

Sådan besøger du  Sierra de las Nieves

Vil du selv køre til Sierra de las Nieves naturparken, er der forskellige adgange, alt efter hvilken retning du kommer fra. Fra Marbella kan du for eksempel køre ad A-397 mod Ronda og dreje af mod Área Recreativa Conejeras, som ligger omkring 10 km inde i naturparken. Kommer du fra Malaga, er bjerglandsbyen Yunquera en god indgangsport til området. Tæt herved starter flere vandreruter, heriblandt en udfordrende rute til toppen af La Torrecilla.

Bemærk at hvis du kører ind i naturparken, er de fleste af vejene ikke asfalteret. En firehjulstrækker er derfor ideel, men dog ikke streng nødvendig, hvis blot du holder dig til hovedvejene og køre forsigtigt.

Find mere information om parken på den officielle hjemmeside (spansk): sierradelasnieves.es

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere