Slut med spækhugger-show i Seaworld

Spækhugger i Seaworld
Det er måske snart slut med de berømte spækhugger-shows i Seaworld. Foto: Josh Hallett, CC.

Marineparken Seaworld i San Diego vil næste år udfase deres berømte spækhugger-show, som de seneste år har mødt kraftig kritik fra dyreværnsaktivister.

Mere natur i Seaworld?

Seaworld som også har parker i Florida og Texas, har mærket de negative effekter af en kritisk dokumentarfilm om behandlingen af spækhuggerne i San Diego. Særligt Seaworld’s berømte show, hvor de store hvaler udfører forskellige tricks i bassinet, er blevet kritiseret.

På et møde for investorer fremlagde chefen for Seaworld i San Diego, Joel Manby, mandag en plan, hvori det gamle show allerede i 2017 skal være erstattet af et, der fokuserer på “spækhuggernes naturlige adfærd i den vilde natur”.

Det beskrives dog ikke nærmere, hvordan det nye show vil adskillige sig fra det gamle, som har været et varemærke for marineparken i årtier.

Forbud mod opdræt i fangenskab

Faldende besøgstal efter den kritiske dokumentarfilm, Blackfish, er ikke det eneste, som truer parkens fremtid.

Seaworld i San Diego fik fornylig tilladelse til at udvide med en ny attraktion med store, nye tanke til spækhuggerne, Blue World, men på betingelse af et stop for opdræt eller køb af nye spækhuggere. Marineparken har tænkt sig at appellere denne betingelse i retten.

Selv hvis Seaworld droppe Blue World, ser fremtiden usikker ud, da flere fremtrædende politikere i Californien den seneste tid har udtrykt ønske om helt at forbyde opdræt og indfangning af spækhuggere.

Det forlyder ikke om Seaworlds afdelinger i Orlando, Florida og San Antonio, Texas også vil ændre deres shows.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Ferie med vin, mad og natur i Alsace i Frankrig

Alsace er Frankrigs mindste region og med grænse til Tyskland og Schweiz....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *