Spanien er stadig danskernes favorit-rejsemål

Flamenco-danser i Spanien
Spanien er stadig danskernes foretrukne rejsemål

Spanien indtager stadig en klar førsteplads på listen over danskernes foretrukne destination for lange ferierejser i udlandet. Sidste år var Spanien målet for 16 procent af samtlige ferierejser med mindst fire overnatninger.

På listen over de mest populære ferierejsemål i udlandet følges Spanien af Tyskland og Frankrig. Går rejsen uden for Europa er USA og Thailand de foretrukne destinationer.

Vi bruger flest penge på udlandrejser

Det er Danmarks Statistik som har undersøgt danskernes rejsemønster for året 2015. Undersøgelsen viser også, at når rejsen går til udlandet, er rejsebudgettet dobbelt så stort. For det, som Danmarks Statistik kalder “lange rejser” (mindst fire overnatninger), var det gennemsnitlige feriebudget pr. person således på 6.923 kr., når destinationen lå i udlandet. Ved lange ferier hjemme i Danmark lå budgettet på 3.280 kr.

Fly og hotel mest populært på udlandsrejser

Undersøgelsen viser, måske ikke så overraskende, at vi foretrækker at flyve til udlandet (63 procent), mens vi på rejser indenfor landets grænser som regel tager bilen (80 procent).

En del af forklaringen på, at vi bruger klart mest på ferien i udlandet, kan også være, at vi ifølge undersøgelsen oftest bor på hoteller og feriecentre (59 procent) i udlandet, mens den mest populære indkvarteringsform i Danmark (37 procent) er at bo hos hos familie og venner.

Top 10 – de mest populære destinationer for lange udlandsferierejser:

Spanien (16 procent)
Tyskland (9 -)
Frankrig (8 -)
Italien (7 -)
Tyrkiet (5 -)
Sverige (5 -)
Norge (5 -)
Grækenland (4-)
Østrig (4 -)
Storbritannien (4 -)

Sol og strand trækker i ferien

Med hensyn til formålet med vores ferie, så var det i 2015 i 23 procent af tilfældene for at tage på badeferie. Til det formål er Spanien da også et oplagt valg med et bredt udvalg af destinationer, hvor man kan kombinere badeferie med spændende udflugter.

Spanien er meget mere end afslappende strandliv. Barcelona er således et af de mest populære rejsemål i Spanien, som godt nok har sin egen strand, men også er kendt for sine mange kulturelle seværdigheder og charmerende storbyatmosfære.

Tags i artiklen
,
Mere af Lars Henriksen

Prøv rafting på floderne Roya, Var og Verdon

Nord-øst for Nice finder du nogle af de smukkeste kløfter i de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *