Spaniens bedste rejsemål for børnefamilier

Familieferie
Få tips til en familieferie i Spanien

Spanien er i top blandt danskernes foretrukne rejsemål. Spanien er også et stort land med mange muligheder. Du får her et bud på nogle af de mest børnevenlige rejsemål i Spanien.

Generelt er den nordlige del af Spanien mere børnevenlig end den sydlige del, hvor det kan blive meget varmt. Det er grønnere og ikke så udtørret mod nord i Spanien.

En anden tommelfingerregel er, at kystbyer og feriesteder ned til vandet er mere børnevenlige end feriesteder inde midt i landet. Ved havet er der ofte flere aktiviteter, der tiltaler børnene.

Med det in mente følger tre bud på børnevenlige rejsemål i Spanien:

Mallorca og Menorca

De Baleariske Øer – bedst kendt og størst heraf er Mallorca – er som skabt til familieferier. På øerne er der masser af rolige, mindre strande. Og fordi øerne ikke er særligt store, ligger seværdighederne tæt.

Det er nemt at komme rundt i for eksempel en lejebil på øerne, og særligt børnene kan sætte pris på, at alting ligger inden for en kort afstand, så der bliver mest tid til at være sammen om oplevelserne udenfor – og brugt mindst tid på transport fra sted til sted.

Der er masser af feriesteder både på Mallorca og Menorca, der er særligt imødekommende over for børnefamilier.

Barcelona

En storby som Barcelona bliver naturligvis aldrig lige så rolig og fredfyldt som en lille Middelhavsø, men det betyder bestemt ikke, at den er uegnet til familieferie. Barcelona har et glimrende offentligt transportsystem, som tilmed er billigt.

Der er masser af parker og pladser med meget grønt i Barcelona, og på de fleste pladser rundt om er der endda legepladser, så børnene kan boltre sig, mens de vokse nyder en god kop kaffe ved siden af. Og så er en seværdighed som Parc Güell noget, som både børn og voksne kan have stor glæde af.

Valencia

Valencia by er lidt mindre end Barcelona, men de to har børnevenligheden til fælles. Valencia har også glimrende og prisbillig mad af den slags som ofte falder i børnenes smag. Paella er bare et enkelt eksempel.

For de lidt større børn og for de vokse har Valencia Kunstens og videnskabens by, hvor man sagtens kan få en halv dag til at gå med forskellige oplevelser samtidig med, at man bliver klogere. Her fascinerer videnskabens verden hele familien.

Læs mere om rejser til Spanien her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere