Stor orkidé-samling på vej til Azorerne

orkide
Orkideerne kommer nu til at udgøre en større del af den botaniske haves samling. Foto: GollyGforce, CC BY 2.0.

Et finsk ægtepar har doneret en af Europas største orkidé-samlinger til den botaniske have på Faial, en af Azorernes ni øer.

En ny attraktion på Azorerne

Ægteparret, Tuulikki og Pekka Ranta, donerede formelt samlingen til den botaniske have på Faial ved en ceremoni i sidste uge. Den lokale regering på Azorerne forventer at orkidé-samlingen vil blive en international attraktion.

Hele samlingen som aktuelt omfatter mere end 7.000 orkideer fordelt på 700 forskellige arter, vil blive tilføjet den eksisterende orkide-udstilling.

Efter planen vil besøgende i den botaniske have ikke blot kunne betragte de mange smukke planter, men får også mulighed for at købe en orkidé med hjem.

Botanisk have Faial
Den botaniske have på Faial. Foto: Ruben JC Furtado, CC BY-SA 3.0.

Den botaniske have på Faial

Den botaniske have, Jardim Botânico do Faial, som du finder omkring 2,5 kilometer fra Horta bymidte, åbnede i 1986.

Lige fra starten var hovedformålet med den botaniske at skabe og bevare en samling af endemiske plantearter (arter som kun findes på Azorerne) for at oplyse om værdien af Azorernes oprindelige natur. I 2003 oprettede man desuden en frøbank for at bevare frø af øgruppens sjældne og truede plantearter.

Udover de endemiske arter har den botaniske haven også en samling af eksotiske prydplanter, hvor orkideerne har deres egen udstilling.

Jardim Botanico do Faial
På en spadsertur rundt i den smukke have kan du udforske Azorernes flora. Foto: José Luís Ávila Silveira/Pedro Noronha e Costa, Public Domain.

Sjælden orkide på Azorerne

Det er ikke kun i den botaniske have, du kan se orkideer på Azorerne. Bevæger du dig rundt i den smukke natur på Faial eller en af de andre øer, har du også god chance for at støde på en af de vildtvoksende, lokale arter.

I 2013 fandt et hold botanikere Europas mest sjældne orkide på Azorerne.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere