Storbritannien er et fantastisk rejsemål

Stonehenge
Stonehenge er én af Englands mange store attraktioner. Foto kreditering: Qalinx. Uploadet under licensen CC BY 2.0

En stor del af de mange millioner feriegæster, der hvert år besøger Storbritannien, når aldrig længere end til London. Ikke at der er noget galt med London. Tværtimod.

Men Storbritanniens andre attraktioner fortjener også et besøg, hvoraf jeg vil nævne et par i det følgende.

Det er så dejligt på landet i Storbritannien

Ude på landet finder du en helt særlig atmosfære i Storbritannien. Et kuperet terræn med mange små billedskønne landsbyer, traditionelle pubs og de majestætiske herregårde giver et andet billede end det, de fleste kender fra London.

Også de gamle slotte og borge rundt om i landet er seværdige. Slottet lnwick i Northumberland er blevet en populær atrraktion efter det medvirkede i filmene om Harry Potter. En af de helt klassiske seværdigheder er Stonehenge, som allerede trækker en del feriegæster fra London længere ud på landet.

Besøg katedralbyerne i Storbritannien

Efter London er Edinburgh den mest eftertragtede by i Storbritannien, hvis man ser på antal besøg fra feriegæster. Også Liverpool ligger ret højt placeret i folks bevidsthed. Men ikke desto mindre er der en hel række af spændende byer, som mange uden for Storbritannien knap nok har hørt om.

Af de historisk vigtige katedralbyer med masser at byde på kan nævnes: Lincoln, York, Winchester og Salisbury. Der er også andre interessante byer, som allerede har lidt bedre fat i gæsterne, såsom Bath og Windsor.

Læs om rejser til England her.

Du kan også læse om rejser til Skotland her.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Besøg Rijksmuseet i Amsterdam

Rijksmuseum i Amsterdam er en ode til Rembrandt og den nederlandske guldalder....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *