Det svinger stadig i New Orleans

New Orleans band
Musikken har dybe rødder i New Orleans. Foto: Infrogmation of New Orleans, CC BY 2.0.

New Orleans har været gennem lidt af hvert de sidste år. Værst var katastrofen, da orkanen Katrina ramte byen i 2005. Men New Orleans er kommet på benene igen og en ferie i denne musikkens by er en fantastisk oplevelse.

Oplev ægte “Southern charm”

New Orleans er en fantastisk musikby, og så store navne som Red Hot Chili Peppers og mange andre har sunget deres hyldest til byen. New Orleans er også et inspirerende rejsemål, som har meget at byde på, ikke bare musikalsk, men også kulinarisk og kulturelt.

Den store kærlighed til New Orleans, som byens indbyggere giver udtryk for, og den fascination, feriegæster oplever under ophold i byen, skyldes ikke mindst, at New Orleans mere end nogen anden amerikansk storby har formået af bevare en gammeldags charme og egenartethed.

Byens musikscene er nyskabende, men altid med rod i en lang og livskraftig tradition, som er helt enestående. New Orleans er et helt andet USA end for eksempel Los Angeles eller New York. New Orleans har “southern charm”.

Mardi Gras

Kan man planlægge sit ophold i New Orleans, så man får Mardi Gras med, er man sikker på – i tilgift til det byen selv byder på – at få en fantastisk oplevelse med farverige minder. I 2014 ligger Mardi Gras-festen tirsdag den 4. marts, og paraderne i byen, op til dette højdepunkt, starter fra den 15. februar.

Mardi Gras er et karneval, der kan måle sig med de bedste i verden, og en ejendommelig tradition har bidt sig fast: Omkring Bourbon Street i byens franske kvarter “flasher” unge kvinder deres bryster under festlighederne! Traditionen har angiveligt rødder helt tilbage til 1889 og står i kontrast til festens religiøse udspring.

Cajun

Den særlige Cajun-kultur kan nydes i New Orleans året rundt. Cajun er det kulturelle udtryk for den indflydelse, katolikker af fransk afstamning har på New Orleans. Musikalsk er det en meget enestående stilart, og den er meget genkendelig. Cajun-musikken har sin helt egen lyd.

Men mindst lige så vigtig som musikken er maden. Cajun-mad baserer sig på de råvarer oplandet omkring New Orleans er så rigt på. Cajun er kraftfuld og mange retter krydres med cayenne peber. Ofte indeholder maden alt godt fra havet, gode pølser og andet lækkert. Det er mad med attitude!

New Orleans er kort sagt en fantastisk by med en uovertruffen charme, som du ikke må gå glip af på en rejse i det sydlige USA.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Her finder du den smukkeste natur i Alaska

Alaska råder over nogle af verdens smukkeste naturområder – ikke mindst i...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *