Et andet Sydfrankrig ved Narbonne

Narbonne katedral
Narbonnes smukke katedral. Foto kreditering: Ben LIEU SONG. Uploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Den lille franske by Narbonne med godt 50.000 indbyggere er et glimrende udgangspunkt for udforskning af den sydlige del af Frankrigs middelhavskyst. Selv om byen er lille, fornemmer man stadig en storhed over den. Og det er ikke nogen tilfældighed. Narbonne var nemlig tidligere hovedstad i den nu hedengange region Languedoc.

I modsætning til mange andre byer på Frankrigs middelhavskyst er Narbonnes primære indtægtskilde IKKE turisme. Byen lever derimod af en stor produktion af kvalitetsvin i oplandet. Og det kan feriegæster naturligvis få glæde af. Der er gode muligheder for at smage gode vine til rimelige priser her.

>> Se alle rejser til Sydfrankrig her

Stor kultur i en lille by

Narbonne har meget at byde på for kulturinteresserede. Byens katedral er interessant. Byggeriet af den blev startet allerede i 1271, men faktisk er kirken stadig ikke færdigbygget. Det skyldes, at noget af bymuren efter planerne skulle rives ned for at give plads, men det ville bystyret ikke gå med til, da risikoen for invasion var stor på det tidspunkt.

En af byens andre store kulturseværdigheder er Palais des Archevêques, ærkebiskoppens palads. Bygningen – der ligesom katedralen stammer fra 1200-tallet – har mange flotte tårne. Paladsets ældste del stammer dog helt tilbage til romertiden. I dag finder du også et par museer ved paladset.

Narbonne var en vigtig by i romerriget, og senere blev byen hovedstad for visigoterne. I middelalderen var byen dog forfulgt af uheld, som diger, der gav efter, en havn, der sandede til og udrud af pest. Senere fik byen en ny opblomstring med en meget stor vinindustri i området.

Strand og natur

Narbonne er omgivet af enestående natur. Mest spektakulært er nok le salin de l’ile Saint Martin, hvor salinerne i forskellige farver ligger side om side for foden af Clape-bjergene og med havet på den modsatte side. Salinernes farverige fremtræden skyldes nogle særlige geo-kemiske forhold på stedet. Her er i øvrigt en god restaurant og god mulighed for at smage de lokale østers.

Lidt unden for byen ligger der også flere strande. Mest kendt er nok Narbonne Plage, som er mere end bare en strand. Det er nærmere en slags naturresort. Selve stranden er også dejlig. Fem kilometer med hvidt sand.

Syd og øst for byen finder du parc naturel régional de la Narbonnaise, hvor der er både strande, vinmarker, laguner og småøer. Der er gode muligheder for aktiv ferie med vandring, og området langs kysten er populært blandt windsurfere. Lidt længere væk er der mulighed for bjergbestigning og åndeløse udsigter i Midi-Pyrénées.

Se rejser til Frankrig her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere