Syditalien klar til flere besøgende

Matera
Matera er blevet optaget på UNESCO's liste over bevaringsværdige steder. Foto: Francesca Cappa, CC BY 2.0.

Den sydlige del af Italien vil nu til at gå Central- og Norditalien i bedene og tiltrække flere besøgende – og Syditalien har da også virkelig meget at byde på.

Syditalien har endnu ikke været i stand til at tiltrække investorer og udvikle turistindustrien i noget nær samme omfang som de mere nordligt beliggende regioner i Italien. Meget tyder nu på, at det endelig er ved at ændre sig, da handelskamre i de sydlige byer er begyndt mere systematisk og formelt at samarbejde med både private og offentlige interessenter om at give bedre vilkår for tiltag, der kan trække turister til området.

Handelskamre spiller central rolle

Nationale og internationale virksomheder, der har planer om at drive forretning i Syditalien baseret på turisme, kan tage kontakt til handelskamrene i de enkelte byer. Handelskamrene spiller en central rolle i både handel generelt, men også i alt der har med turisme og rejser at gøre. De kan hjælpe med at vælge det rigtige område, da de ligger inde med specifik viden om det lokale marked, og de muligheder den enkelte by giver nye entrepenuers inden for sektoren. Handelskammeret kan i nogle tilfælde selv indgå i et projekt og hjælpe med at formidle lån.

Uudnyttet potentiale

Syditalien har med sine historiske steder, vingårde, forladte slotte og borge, og lange kyststrækninger et stort uudnyttet potentiale, og det er billigere for iværksættere at komme til end i resten af Italien, hvor der allerede er mere fyldt op. Sammen med de syditalienske byers handelskamre er her en verden af muligheder for de entrepenante og ambitiøse personer med kendskab til turist- og rejsebranchen.

Matera: En succeshistorie

Et hel konkret Syditaliensk succeshistorie handler om byen Matera. Her har handelskamret i samarbejde med arkitekter formået at bevare byens oprindelige præg med de mange gamle sten og huler – de såkaldte Sassi – og kombinere det med mere moderne faciliteter for at tiltrække turister til området. Området er nu også blevet tildelt en ærefuld plads på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder.

Hele projektet er gennemført i overensstemmelse med de lokale beboeres ønsker, og den lokale gasrtronomi spiller en central rolle. Samarbejdet har gjort det muligt at skabe en hel og sammenhængende løsning, der både har tiltrukket turister og high-tech virksomheder til de gamle stenbygninger i Matera, der dermed også er sikret bevarelse. Så overvej Syditalien næste gang, du rejser til Italien.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere